Ministerului Mediului va plati 39,96 mil. lei (TVA inclusa) pentru un sistem IT destinat cresterii gradului de protectie a biodiversitatii si a patrimoniului natural al Romaniei. Contractul a fost castigat de asocierea Open Gov si Romsys, alaturi de Teamnet International (tert sustinator).

Finantat din fonduri europene, contractul are o durata de 19 luni si a fost atribuit la inceptul lunii martie, conform datelor disponibile pe e-licitatie.ro.

"Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea gradului de protectie a biodiversitatii si a patrimoniului natural al Romaniei prin realizarea de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice Inspire pentru ariile naturale protejate in concordanta cu legislatia comunitara, inclusiv a siturilor Natura 2000, in vederea optimizarii managementului ariilor naturale protejate si a expunerii seturilor de date spatiale aferente ariilor naturale protejate in format Inspire, conform legislatiei in vigoare", se arata in caietul de sarcini al licitatiei, citat de Mediafax.

Conform anuntului de atribuire, contractul a fost incheiat la valoare de 39.961.132,81 lei (TVA inclusa), cu 732,12 lei mai putin fata de nivelul estimat prin documentatia de participare, respectiv 39.961.864,93 lei (TVA inclusa).

La licitatie au mai participat consortiile formate din Star Storage si Blom Romania, precum si Primul Meridian SRL Slatina, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (INCDPM), Safetech Innovations SRL Bucuresti, Gauss SRL Timisoara si Geotop SRL Odorheiu-Secuiescu.

Firma Open Gov a fost infiintata in anul 2011 si are ca obiect "alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei", conform datelor Registrului Comertului.
In 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numarul angajatilor s-a dublat, la 18. Open Gov este controlata de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie - 90%) si Mihai Calin Cosar, persoana fizica romana (10%). In luna octombrie 2013, consortiul format din Open Gov, Trend Import-Export si Teamnet International a castigat licitatia pentru introducerea unui sistem online de plata la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, valoarea contractului fiind de 21,6 milioane de lei.

Romsys este unul dintre cei mai importanti integratori locali IT&C, cu afaceri de 194,2 milioane de lei in 2013, in scadere cu 3,8% fata de anul precedent.
Firma a fost infiintata in anul 1993 de Marius Cojanu si preluata la sfarsitul anului 2007 de New Frontier Holding din Austria.

Teamnet International Ploiesti este un furnizor de solutii IT si sisteme informatice pentru companii, care si-a inceput activitatea in 2001. Conform Registrului Comertului, actionarii Teamnet sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Bogdan Padiu - 15,81%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Trascu - 8,75%, George-Mihail Stan - 8,75% si alte persoane fizice. In 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei in urma cu un an. Teamnet a fost infiintata de deputatul PSD si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghita a anuntat in luna august 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri