Microsoft nu mai da ca sigura nici ianuarie 2007 pentru lansarea noului sistem de operare Windows Vista, si asta dupa ce a amanat de doua ori aparitia noului software. Presedintele gigantului IT, Bill Gates a nuantat data lansarii noului Vista, declarand in cadrul unei conferinte din Cape Town ca “software-ul va fi gata pentru livrare la inceputului anului 2007 in proportie de 80% potrivit planului”.

Cu toate acestea, Gates a dat de inteles ca este posibila o noua amanare a aparitiei Windows Vista, in functie de imbunatatirile care se vor aduce programului de operare. Versiunea Beta este disponibila in acest moment utilizatorilor, peste 2,5 milioane de persoane incercand deja noul software. Potrivit oficialilor companiei IT, feedback-ul primit din partea utilizatorilor este foarte constructiv, Microsoft lucrand deja la imbunatatiri ale softului Vista.

Windows Vista era programat sa apara anul acesta dar a fost amanat initial pentru finalul lui 2006 si ulterior pentru prima luna din 2007. Amanarea a fost provocata de imbunatatirile care trebuiau aduse softului pentru a se ridica la un grad de calitate satisfacator.

Microsoft a amanat de asemenea si data lansarii noului pachet Office 2007, care cuprinde printre altele aplicatiile Word, Excel si PowerPoint. Sistemul de operare Windows si pachetul Office sunt principalele produse comercializate de Microsoft, fiind responsabile pentru mai mult de jumatate din veniturile totale realizate de Microsoft.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si