Concernul american Dell, cel mai mare producator de computere personale din lume, isi va construi in Polonia noua sa uzina din Europa, in loc de Slovacia, a anuntat Ministerul slovac al Economiei.

Pentru aceasta investitie de aproximativ 140 milioane euro, Dell a ales orasul polonez Lodz in defavoarea orasului slovac Nitra, 70 de kilometri est de Bratislava. Deja concernul american ar fi ales o suprafata de 120 de hectare in apropiere de parcul industrial din Lodz pentru constructia propriei uzine, o investitie care va conduce la crearea a 900 de noi locuri de munca, conform Rompres.

Cu toate acestea, seful subsidiarei din Slovacia a grupului Dell, Veit Dengler, a informat ca nu s-a ajuns inca la o decizie definitiva. in anul 2003 Dell a inaugurat la Bratislava un centru de service care in prezent a ajuns la 1.300 de angajati.

Dell detine deja in Europa o fabrica in Irlanda, unde lucreaza in jur de 6.000 de angajati. Aceasta este a doua companie din Irlanda si cel mai mare exportator din aceasta tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si