Dell a ales Polonia pentru amplasarea noii sale uzine din Europa

Concernul american Dell, cel mai mare producator de computere personale din lume, isi va construi in Polonia noua sa uzina din Europa, in loc de Slovacia, a anuntat Ministerul slovac al Economiei.

Pentru aceasta investitie de aproximativ 140 milioane euro, Dell a ales orasul polonez Lodz in defavoarea orasului slovac Nitra, 70 de kilometri est de Bratislava. Deja concernul american ar fi ales o suprafata de 120 de hectare in apropiere de parcul industrial din Lodz pentru constructia propriei uzine, o investitie care va conduce la crearea a 900 de noi locuri de munca, conform Rompres.

Cu toate acestea, seful subsidiarei din Slovacia a grupului Dell, Veit Dengler, a informat ca nu s-a ajuns inca la o decizie definitiva. in anul 2003 Dell a inaugurat la Bratislava un centru de service care in prezent a ajuns la 1.300 de angajati.

Dell detine deja in Europa o fabrica in Irlanda, unde lucreaza in jur de 6.000 de angajati. Aceasta este a doua companie din Irlanda si cel mai mare exportator din aceasta tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri