Veniturile Romtelecom au evoluat cu 7,7% in primul trimestru fata de perioada similara a anului trecut, la 156,7 milioane euro, in special datorita cresterii traficului in retea si avansului solid al incasarilor din proiecte de IT&C la scara larga.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) excluzand impactul masurilor de restructurare a coborat cu 2,5%, la 38,5 milioane euro, fata de 39,5 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de grupul elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom.

Pentru primele trei luni din 2013, compania a raportat venituri de 145,5 milioane euro.

"Scaderea veniturilor din servicii de telefonie fixa catre clienti casnici a fost similara tendintelor inregistrate in 2013, in timp ce veniturile mai mari din TV si internet broadband au continuat sa compenseze partial pentru declinul de pe segmentul de voce", conform companiei.

Astfel, veniturile din servicii de voce au coborat cu 15% in primul trimestru, in timp ce incasarile pe segmentul TV au urcat cu 7%.

Citeste si:
FP si blue chip-urile de pe bursa merg la Londra pentru a se promova
FP si blue chip-urile de pe...

Numarul total al clientilor Romtelecom pe segmentul de telefonie fixa a scazut cu 3,4% in perioada analizata, la 2,223 milioane, in timp ce baza de abonati la internet boardband a urcat cu 2,7%, la 1,250 milioane, iar numarul utilizatorilor serviciilor TV a avansat cu 7,3%, la 1,370 milioane.

Cheltuielile operationale ale Romtelecom, excluzand deprecierile, amortizarile si costul programelor de disponibilizari voluntare si restructurare, s-au cifrat la 127,7 milioane euro in primele trei luni ale anului, in urcare cu 16,4% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Cresterea cheltuielilor reflecta in principal costuri mai mari legate de proiecte IT, majorarea traficului de interconectare si taxa pe infrastructura impusa de guvern de la inceputul acestui an, se mai arata in comunicatul OTE.

Cheltuielile cu personalul au scazut cu 10,4% in perioada analizata. Numarul angajatilor companiei a coborat cu 8,8% de la an la an, la 6.685 la finele lunii martie, fata de 7.330 dupa primele trei luni din 2013.

Citeste si:
Ministrul Comunicatiilor: Vindem Telekom, dar nu la orice pret
Marius Bostan, Ministerul...

OTE, parte a grupului Deutsche Telekom, este prezent in Romania prin Romtelecom, Cosmote si Germanos. Romtelecom si Cosmote vor trece in acest an sub brandul "T" al Deutsche Telekom - T-Mobile in cazul operatiunilor de telefonie mobila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romania, cel mai mare numar de clienti pentru pachetele Magenta One
Setari Cookie-uri