Hostway, o companie americana de gazduire de site-uri, cu filiale in zece tari, a preluat integral firma romaneasca Top Hosting, au confirmat surse din interiorul Hostway Romania.
Hostway, care a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2006, prin achizitionarea Ims Soft&Services, ofera servicii de gazduire de site-uri unui numar de 400.000 de clienti din intreaga lume.

Numarul clientilor Hostway din Romania a depasit 4.000 odata cu achizitionarea Top Hosting, potrivit companiei.Top Hosting gazduieste mai mult de 3.000 de site-uri de web, utilizand peste zece servere in Romania si SUA, informeaza NewsIn.

Tinta Hostway este de a ajunge pe locul intai pe piata romaneasca pana la sfarsitul anului, au adaugat sursele citate. Hostway intentioneaza sa continue strategia achizitiilor de firme autohtone din acelasi domeniu, pentru a - si mari cota de piata. Cele peste 4.000 de conturi din portofoliu plaseaza Hostway pe locul trei pe piata furnizorilor de servicii internet din Romania, potrivit datelor furnizate de companie.

Serviciile Hostway furnizate clientilor din Romania includ gazduire, inregistrare de domenii, web-design, inchiriere de servere dedicate sau redistribuire a internetului catre alte destinatii (serviciu destinat celor care vor sa isi inceapa propria afacere de furnizare de servicii internet).

Pretul acestor servicii variaza de la 5,4 euro la 200 de euro pe luna pentru o gazduire simpla si de la 200 de euro la 1.000 de euro pe luna pentru inchirierea unui server profesional Dell. Clientii Hostway beneficiaza si de asistenta telefonica sau online.

Dan Cristian Georgescu, presedintele Asociatiei Nationale de Reglementare in Comunicatie, a declarat pentru revista Chip ca piata de servicii de acces la internet numara 981 de furnizori activi la sfarsitul anului 2005, fata de 515 pe 31 decembrie 2004.Piata de web-hosting (gazduire de site-uri pe web) din Romania valoreaza in jur de trei milioane de euro, potrivit agentiei SeeNews.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri