Un soft romanesc se numara printre cele mai bune 100 de produse high-tech din lume.
Softul BitDefender si-a facut loc printre aplicatiile gigantilor din industria IT&C din Statele Unite ale Americii si Japonia, fiind plasat pe pozitia 76 in topul celor mai bune 100 de produse high-tech din intreaga lume. Realizat de compania autohtona Softwin, BitDefender este astfel singurul produs din Europa Centrala si de Sud-Est si unica aplicatie antivirus din lume prezenta in clasamentul efectuat in laboratoarele de teste ale publicatiei „PC World“ din Statele Unite ale Americii.

In afara de BitDefender, Europa este reprezentata in top de numai doua produse software. Este vorba despre browserul Opera si platforma Linux dezvoltata de Ubuntu. „Credem ca brandul BitDefender se impune vertiginos pe piata mondiala si pe piata din SUA. Acesta este motivul pentru care BitDefender a fost luat in calcul in lista larga de mii de propuneri de produse high-tech din intreaga lume pentru top“, explica Cosmin Mares, PR Manager la Softwin.

Cine mai face parte din top

Cel mai bun produs al acestui an este, conform „PC World“, notebook-ul Intel Core Duo, acesta fiind urmat in clasament de desktop-ul AMD Athlon 64 X2 Dual-Core. De asemenea, printre produsele situate pe primele zece pozitii se numara Craigslist.org, audio pleyer-ul digital Apple iPod Nano, Seagate 160 GB Portable Hard Drive sau Google Earth. Nu lipsesc nici aplicatiile Yahoo!, Apple, Canon sau Toshiba.

Din top fac parte atit aplicatiile software, care sint si cea mai importanta prezenta (31), cit si gadgeturi, echipamente hardware, site-uri, jocuri video sau servicii. In ceea ce priveste provenienta produselor nominalizate, 65% dintre aplicatiile prezente isi au originea in SUA sau Japonia. Potrivit analistilor „PC World“, compania de web a anului este Yahoo!, in vreme ce pe segmentul hardware cea mai buna este Apple, iar pe software Adobe.

In schimb, compania cu cele mai slabe performante a fost desemnata Sony. De altfel, „PC World“ a realizat si un top al celor mai slabe produse high-tech din istorie. Printre acestea se numara America Online, RealNetworks Real Player din 1999, Syncronys SoftRAM din 1995 sau Microsoft Windows Millennium (2000).

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6107&art=15102&cHash=3e3da011a5

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Unde vede potential de investitii directorul regional al BAT Romania?