Venituri trimestriale din abonamente de 71,5 milioane USD, cu 45% mai mult fata de anul precedent * Disponibil de lichiditati trimestrial din operatii 52,4 milioane USD cu 43% mai mult fata de anul precedent
Red Hat, principalul furnizor mondial de solutii de tip open source pentru firme, a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2007.

Venitul total obtinut a fost de 84,0 milioane de dolari, o crestere cu 38% fata de trimestrul similar al anului trecut si 7% fata de trimestrul precedent. Veniturile din abonamente au fost de 71,5 milioane de dolari, cu 45% mai mare fata de anul trecut si cu 7% fata de trimestrul trecut.

Compania a raportat un venit operational de 12,6 milioane de dolari pentru acest trimestru, inclusiv 7,6 milioane de dolari cheltuieli non-cash de compensare a actiunilor corelate cu implementarea FAS123R.

La sfarsitul trimestrului, balanta totala de venituri ale companiei a fost de 254,7 milioane de dolari, o crestere cu 61% fata de anul trecut si de 14% fata de trimestrul trecut.

'Primul trimestru fiscal marcheaza un inceput excelent al unui an incitant pentru Red Hat,' a afirmat Charlie Peters, vicepresedinte executiv si director financiar. 'in particular, am continuat sa oferim o crestere rapida si castiguri de cote de piata. Daca comparatiile cu perioadele precedente legate de profitabilitate sunt dezechilibrate de implementarea FAS123R si a unei rate mai mari a impozitelor non-lichide, operatiile de baza ale companiei continua sa creasca in eficienta, asa cum o demonstreaza cresterea lichiditatilor. Mai mult, sumele pe care trebuie sa le investim in afacere pentru stimularea dezvoltarii nu sunt afectate de tratamentele contabile.'

Peters a adaugat, 'Dezvoltarea internationala si achizitiile incheiate de la ultimul raport de venituri ofera noi posibilitati in zone geografice cheie, precum India si America de Sud, si ne imbunatatesc capacitatea de a exploata nivelul crescand de adoptare a programelor open source dincolo de sistemul de operare. La fel de important, suntem increzatori ca dispunem de echipa adecvata pentru implementarea cu succes a acestor initiative.'
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri