Piata televizoarelor cu 4K ar putea creste chiar si de opt ori in 2014, principala evolutie fiind bazata pe o migrare a utilizatorilor catre noua tehnologie, care ofera o imagine de patru ori mai buna decat standardul din prezent – sub denumirea de Full HD.

Daca la nivelul anului trecut s-au vandut 250 de unitati in Romania, in crestere de 10 ori fata de nivelul din 2012, piata televizoarelor Ultra HD, cunoscute si sub denumirea de 4K va creste de pana la 8 ori in 2014, la un volum de cel mult 2.000 de unitati, arata datele Sony, Romania, reprezentanta locala a unuia dintre cei mai importanti producatori de electronice din lume. “Ne asteptam ca piata sa isi continue trendul ascendent in aceasta directie, iar Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia va fi o buna oportunitate pentru evolutia vanzarilor. Piata ar putea ajunge si la 2.000 de unitati in 2014”, a declarat Lucian Radulescu, country manager Sony Romania si Republica Moldova, intr-o intalnire cu presa.

Potrivit acestuia cele mai populare game de televizoare cu 4K vandute la nivel local sunt cele cu o diagonala de 65 de inch. “Pe acest segment cele mai vandute televizoare 4K sunt cele cu o diagonala de 65 de inch, care ocupa o pondere de pana la 60% din vanzari. Pretul unor astfel de echipamente poate ajunge si depasi pragul de 20.000 de lei”, a mai aratat seful Sony Romania.

O data cu lansarea noii game de televizoare si in Romania, Sony se asteapta la o crestere a vanzarilor in ritm cu piata, dupa ce la nivelul anului trecut detinea, conform datelor GfK, o pondere de 40% in piata. “Tinta noastra este de a vinde intre 500 si 850 de unitati in Romania”, a declarat Lucian Radulescu.

Daca in 2013 compania japoneza lansa la nivel local numai trei unitati, Sony a prezentat in Romania o noua gama de televizoare cu 4K, iar in portofoliul companiei se vor regasi in 2014 pana la 7 modele de televizoare cu tehnologie Ultra HD.

Potrivit Sony, piata totala a televizoarelor in Romania s-a ridicat anul trecut la 750.000 de unitati, iar pentru anul in curs se estimeaza o crestere de cel mult 5%.

Sony a lansat in Romania televizoarele oficiale ale Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2014 cu functii speciale pentru pasionatii de fotbal si competitii sportive. Sony extinde astfel gama de televizoare 4K cu noi modele cu diagonale ce pornesc de la 49 de inch si ajung pana la 85 de inch.

Pe segmentul de productie de televizoare cu tehnologie 4K (Ultra HD) principalii concurenti ai Sony sunt Samsung, LG, Philips, dar si Panasonic si Sharp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri