Tehnologia Ultra HD, cunoscuta si sub denumirea de 4K, va deveni un standard in televiziune foarte curand, numarul de unitati vandute la nivel local in ultimul an fiind dovada clara care sunt tendintele in domeniu.

Lucian Radulescu (foto), country manager Sony Romania si Republica Moldova, sustine ca migrarea utilizatorilor catre 4K va fi mai rapida decat ceea ce a insemnat inlocuirea vechilor televizoare cu tub catodic cu cele cu LED. “Piata televizoarelor cu 4K a crescut de 10 ori intr-un an, intre 2012 si 2013, ajungand la un volum de 250 de unitati pe plan local, iar ritmul de crestere va fi unul sustinut si in acest an. Treptat si serviciile de broadband vor trece la servicii Ultra HD, ceea ce va conferi si un suport pentru televizoarele de profil”, a aratat Lucian Radulescu.

Televizoarele cu tehnologie Ultra HD, ceea ce confera o rezolutie de patru ori mai buna decat standardul din prezent (Full HD), au ecrane mai mari decat cele normale, diagonalele incepand de la 40 de inch si ajungand chiar si la 85 de inch. In prezent cele mai cautate modele cu 4K din piata sunt cele de 65 de inch, al caror pret variaza la circa 20.000 de lei

Intrebat de wall-street.ro cum va evolua piata televizoarelor 4K in acest an, seful Sony a precizat ca in 2014 se va inregistra o crestere de cel mult opt ori a vanzarilor la nivel local. “Piata televizoarelor 4K s-a ridicat anul trecut la 250 de unitati, iar ritmul de crestere este unul sustinut, astfel ca in 2014 ne asteptam sa inregistreze vanzari chiar si de 1.000 – 2.000 de unitati”, a spus Lucian Radulescu.

Trebuie sa citesti si Sony: Piata televizoarelor cu 4K ar putea creste chiar si de 8 ori la nivel local in acest an

Conform sefului Sony Romania, incepand de anul viitor, Uniunea Europeana va obliga furnizorii de servicii de CATV sa treaca la servicii digitale, astfel ca pentru clienti va fi un motiv in plus sa treaca televizoarele cu tehnologie 4K.

Desi in momentul de fata pretul unui astfel de echipament este unul foarte ridicat, ca si in cazul tehnologiei Full HD pe parcurs preturile vor mai scadea. Este si cazul unui nou echipament de varf lansat de catre Sony in Romania, care anul trecut avea un pret de 26.000 de euro, iar in acest an costa circa 20.000 de euro. Este vorba depre un model de varf, cu o diagonala de 85 de inch.

Unul din trei televizoare vandute are functii smart

Lucian Radulescu a precizat ca in momentul de fata unul din trei televizoare vandute in Romania este cu functie smart. “Din datele pe care le detinem in prezent, unul din trei televizoare vandute in Romania este Smart TV, pe o piata care anul trecut s-a ridicat la circa 750.000 de unitati. Ponderea Smart TV-urilor a crescut intr-un ritm accelerat in ultimul an, de la 20% cota din piata cat avea la finalul anului 2012, la 33% in decembrie anul trecut. Pentru anul in curs estimam ca ponderea Smart TV-urilor se va ridica la peste 40%”, a precizat seful Sony.

Sony a lansat in Romania televizoarele oficiale ale Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2014 cu functii speciale pentru pasionatii de fotbal si competitii sportive. Sony extinde astfel gama de televizoare 4K cu noi modele cu diagonale ce pornesc de la 49 de inch si ajung pana la 85 de inch.

Pe segmentul de productie de televizoare cu tehnologie 4K (Ultra HD) principalii concurenti ai Sony sunt Samsung, LG, Philips, dar si Panasonic sau Sharp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri