Compania americana Microsoft a lansat tableta Surface cu ecran mai mare, dispozitiv care, potrivit gigantului IT, poate fi un potential inlocuitor al laptopurilor, noteaza Wall Street Journal.

Noua tableta, Surface Pro 3, foloseste, precum toate modelele Pro anterioare chipuri produse de Intel. Diagonala ecranului este de 12 inci (30,5 centimetri), fata de 10,6 inci (27 centimetri) la precedentele tablete ale companiei.

Pretul Surface Pro 3 va incepe de la 799 de dolari fara tastaura. O tastatura, utilizata si pentru acoperirea ecranului, va costa 129,99 dolari. Cea mai buna tableta Pro 3, cu cel mai puternic chip Intel, va fi disponibila pentru 1.949 dolari, fara tastatura, potrivit Mediafax.

La evenimentul de lansare, oficialii Microsoft au comparat repetat Surface Pro 3 cu laptopuri precum MacBook Air al Apple, in loc sa discute despre rivalii de pe piata tabletelor, unde Microsoft are o prezenta redusa. Pretul unui MacBook Air porneste de la 899 de dolari.

Aceasta pozitionare reflecta dificultatile companiei americane in a deveni un jucator important pe segmentul tabletelor, unde preturile de pana la 200 de dolari au devenit o obisnuinta pentru clienti. Cota Microsoft din vanzarile de tablete la nivel global s-a situat la mai putin de 4% anul trecut, potrivit firmei de cercetare IDC.

Citeste si:
Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft
Saptamana de lucru de 4 zile:...

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, si ceilalti oficiali ai companiei prezenti la eveniment au insistat asupra limitelor actualelor tablete in privinta unor activitati mai complexe, precum scrierea de documente. Au subliniat, de asemenea, posibilitatea de a desena sau de a lua notite cu un stilou digital imbunatatit, care insoteste tableta Surface.

"Aceasta este tableta care va poate inlocui laptopul", a spus Panos Panay, unul dintre directorii Microsoft care lucreaza la dispozitivele Surface. Microsoft a anuntat ca va incepe sa primeasca comenzi pentru Surface Pro 3 incepand de miercuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum se dezvolta creierul unui copil in fata monitorului vs. carti
Setari Cookie-uri