UTI Group va furniza sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila, la cel mai ridicat pret, dupa reevaluarea Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI). Astfe, UTI a castigat in defavoarea companiei Romsys, selectata pentru creearea sistemului in decembrie 2013.

Pretul solicitat de UTI, de 150,9 milioane lei (cu TVA), a fost cel mai ridicat din cadrul licitatiei. Ministerul a reevaluat ofertele dupa ce instanta a confirmat o decizie a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC).

"In urma reevaluarii ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica pentru «Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila», MSI a stabilit castigatoare asocierea formata din UTI Group, CertSign si AM Project Design & Consulting SRL. In conformitate cu decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor 364/C8/5634, 5670 din 06.02.2014 si a hotararii Curtii de Apel Bucuresti 3195/17.04.2014, comisia a dispus ca sunt respinse ofertele depuse de S&T Romania cu Siveco Romania, Expert One Research, Frontal Communication si BCS Business Consulting Software, precum si Romsys cu INDRA Sistemas si Mercury 360 Communications", se arata intr-un raspuns al MSI.

Institutia precizeaza ca hotararea Curtii de Apel este definitiva si irevocabila. "Eventualele contestatii (privind reevaluarea ofertelor - n.r.) se pot depunde in termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006", potrivit MSI.

Licitatia pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila a fost lansata de MSI in august 2013. In a doua parte a lunii decembrie 2013, ministerul a anuntat ca a incheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul IT, informeaza Mediafax.

"Castigatorul desemnat este asocierea formata din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, impreuna cu subcontractantii Technology Network Services, Quantrio Consulting si Star Storage, cu o propunere financiara de 94.999.664,00 lei, fara TVA (117,8 milioane de lei, cu TVA - n.r.)", se arata intr-un comunicat a MSI din 13 decembrie 2013.

La licitatie s-au inscris si consortiile formate din S&T Romania, Siveco Romania, Expert One Research SRL, Frontal Communications SRL si BCS Business Consulting Software SRL, precum si UTI Grup, CertSIGN si AM Project Design&Consulting SRL.

Oferta consortiului condus de S&T Romania s-a ridicat la 120.986.865,40 lei, fara TVA, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup la 121.650.794,48 lei, fara TVA, potrivit datelor ministerului. Valoarea contractului a fost estimata la 151,5 milioane de lei, TVA inclusa (34,4 milioane de euro), conform anuntului de participare.

Spre finele anului trecut, S&T Romania si UTI Grup au contestat rezultatul licitatiei anuntat de minister. La inceputul lunii februaria a acestui an, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis ca Ministerul pentru Societatea Informationala sa reanalizeze ofertele Romsys, S&T si UTI Grup pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila.

Decizia CNSC a fost atacata in instanta. Doua luni mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa mentina decizia prin care MSI a fost obligat sa reanalizeze ofertele Romsys, S&T si UTI Grup pentru sistemul de depunere a cererilor si emitere online a actelor de stare civila.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale este imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila. Sistemul IT va trebui sa fie livrat inainte de 1 iulie 2015.

In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75.000.000 de documente. Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3.188 de unitati teritorial administrative, inclusiv dotarea unui datacenter.

Totodata, se vor presta servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect, informare si publicitate pentru implementarea proiectului. Printre beneficiarii proiectului se numara Directia Generala de Asistenta Sociala, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Finantelor, Casa Nationala pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul National de Statistica, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Curtea de Conturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri