Ness Romania, parte a Ness Technologies, unul din furnizori globali importanti de servicii IT, intentioneaza sa isi extinda activitatea prin crearea a 200 de noi de locuri de munca in perioada 2014 - 2016 la Iasi. Companiei i-a fost aprobat un ajutor de stat de circa 5,4 mil. euro pentru proiectul de extindere.

Din anul 2012, centrul de dezvoltare Ness de la Iasi este situat in cladirea United Business Center 2 din ansamblul urbanistic Palas. In acest an, compania si-a extins suprafata de birouri cu inca 650 mp, ocupand in prezent 2.100 mp, desfasurati pe trei etaje.In prezent compania Ness Romania are 122 de angajati in centrul de dezvoltare din Iasi. In cadrul proiectului de extindere, care va crea 200 de noi locuri de munca, Ness Romania va furniza servicii de dezvoltare software orientat client (Software Engineering Products – SEP), pe care le presteaza deja din a doua jumatate a anului 2012. Prin implementarea proiectului de investitii se doreste cresterea ponderii cifrei de afaceri aferenta acestei activitati pana la aproximativ 90% din valoarea cifrei de afaceri a companiei.

Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, a aprobat un ajutor de stat in valoare de 24 mil. lei (5, 4 mil. euro) pentru implementarea proiectului de investitii al companiei Ness. Ajutorul de stat este acordat in baza schemei pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca, instituita prin H.G. nr.797/2012.

Ness Technologies este furnizor global de servicii, solutii IT si consultanta de business. Compania are expertiza specializata in software product engineering, integrare de sisteme, dezvoltare de aplicatii, consultanta si distributie de software. Echipa Ness, de aproximativ 7.000 de angajati, ofera servicii clientilor din peste 20 tari si are numeroase parteneriate cu furnizori de software si hardware din intreaga lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum arată și ce pot noile flagship-uri Huawei P40: Videografie mobilă
Setari Cookie-uri