Flanco Retail a inregistrat vanzari de 197 milioane lei in primele 4 luni ale anului, in crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013. Cu acest rezultat, compania s-a situat peste media de crestere a pietei, calculata pentru primele 4 luni ale anului la 7,5% (pe segmente de piata comparabile, excluzand segmentul telecom).

„Inceputul anului indica, pentru noi, revenirea optimismului in consum si reluarea unor cresteri care, chiar daca nu mai sunt la fel de spectaculoase ca in trecut, se bazeaza pe nevoi reale si conduc la crearea unor trenduri pozitive sustenabile”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. Potrivit acestuia ultimele sase luni arata ca piata creste constant.

In primele patru luni din 2014, revin puternic produsele electrocasnice (cele mari cu un avans de 15%, iar cele mici cu o crestere de 10%). Aceasta subliniaza orientarea clientilor catre tehnologii noi si in aceste segmente - beneficiile noilor game traducandu-se prin economie de energie, spatiu sau timp. Cresterea acestor categorii, unde valoarea medie a unui produs este substantiala (mai ales in cazul electrocasnicelor mari), este sustinuta de revigorarea creditelor de consum, pe fondul cresterii increderii consumatorilor in evolutia economica viitoare.

In primele patru luni ale anului, celelalte categorii au evoluat diferit de la o familie de produse la alta, atat in functie de cresterile din anii precedenti, cat si pe fondul schimbarilor semnificative de tehnologie. Astfel, electronicele au inregistrat un avans de 6%, sustinut de produsele Audio-Video si penalizat intr-o masura semnificativa de segmentul foto, iar IT-ul a inregistrat si el un plus de 2%, cu crestere pe tablete, dar mai degraba regres pe notebook-uri.

Compania a continuat si in 2014 investitiile in retea, deschizand un nou magazin la Cluj, si continuand programul de remodelare, care a inclus pana in prezent 42 de magazine. Bugetul alocat in 2014 pentru expansiunea si modernizarea retelei se apropie de un milion de euro, aducand investitia totala in magazine la cinci milioane de euro, numai in ultimii trei ani.

Flanco Retail a crescut si numarul de angajati cu 15%, ajungand la un efectiv de aproape 1.000 de oameni in 2014, comparativ cu 2013. „Urmarim sa crestem permanent peste media pietei, in conditii de eficienta operationala care sa sustina sanatatea financiara a companiei pe termen lung, a mai adaugat Dragos Sirbu.

Principalii concurenti ai Flanco sunt Altex si Domo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri