RCS&RDS si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) vor participa la primele runde ale licitatiei in vederea acordarii celor cinci licente de televiziune digitala, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

In rundele primare fiecare participant depune o oferta indicand numarul de licente (multiplexuri) pentru care doreste sa liciteze. La incheierea fiecarei runde, ANCOM centralizeaza toate ofertele primite, iar daca cererea depaseste numarul de multiplexuri disponibile in cel putin o categorie, se organizeaza noi runde pana cand cererea nu mai depaseste oferta. In prima runda primara pretul pentru fiecare multiplex va fi egal cu pretul de pornire in licitatie, de 300.000 euro, potrivit Mediafax.

Pretul va creste in urmatoarele runde cu un procent prestabilit - intre 5% si 20% - numai in cazul multiplexurilor pentru care cererea este mai mare decat oferta.Licitatia se desfasoara la sediul ANCOM - Directia Regionala Bucuresti, unde fiecare ofertant va dispune de o incapere dotata cu telefon si acces la internet. In locul de desfasurare a licitatiei accesul este permis numai persoanelor imputernicite sa reprezinte companiile ofertante.In cadrul licitatiei sunt disponibile 5 multiplexuri, patru in UHF si unul in VHF, in standard DVB-T2.
Prin intermediul primului multiplex in UHF (MUX 1) se vor transmite "free to air", in conditii transparente, concurentiale si nediscriminatorii, posturile publice si private de televiziune care se transmit in prezent in sistem analogic terestru, in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, potrivit strategiei elaborate de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, acest multiplex va trebui sa asigure o acoperire in receptie fixa de 90% din populatie si 80% din teritoriu pana la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligatii de acoperire.Pentru celelalte multiplexuri (MUX 2, MUX 3, MUX 4 si MUX 5), operatorii vor avea obligatia ca pana la 1 mai 2017 sa aiba in functiune cel putin 36 de emitatoare pentru fiecare dintre retelele corespunzatoare acestor multiplexuri, instalate cate unul in fiecare zona de alocare.Toate licentele vor fi acordate pentru o perioada de 10 ani, acestea urmand sa intre in vigoare incepand cu 17 iunie 2015. Castigatorii vor avea obligatia de a achita taxa de licenta rezultata in urma licitatiei in cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor procedurii de selectie.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri