Doi dintre cei mai mari operatori telecom din SUA, Sprint si T-Mobile, se apropie de o fuziune care ar putea sa ii ajute sa stea competitivi in fata liderilor Verizon Wireless si AT&T, conform unor rapoarte citate de Time.com.

Deal-ul ar evalua T-Mobile la circa 32 miliarde de dolari. Achizitia, care va necesita aprobare federala, ar putea sa aiba loc cel mai devreme aceasta vara, conform surselor citate de cele mai mari cotidiane din State. Conform rapoartelor, Sprint ar urma sa plateasca circa 40 $/actiune a T-Mobile, cu 17% mai mult decat valoarea reala recenta.

Daca deal-ul va esua, Sprint va datora circa 1 miliard de dolari catre T-Mobile, ceea ce inseamna ca Sprint pariaza pe aprobarile date de organismele de reglementare din State.

Actiunile Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile cu 67% din companie, au crescut joi cu 1,4%, la 12,60 euro/actiune evaluand compaia germana ce urmeaza a intra oficial in Romania la peste 56 de miliarde de dolari. Sprint este detinuta de compania japoneza Softbank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri