Prezent de 10 ani pe piata, serviciul de informatii financiare al Yahoo va fi relansat astazi, avand o noua imagine si oferind noi posibilitati de informare utilzatorilor
Yahoo Inc. lanseaza astazi o noua versiune a serviciului sau de informatii financiare online. Noua versiune a Yahoo Finance va oferi utilizatorilor o serie de unelte ultile investitorilor cum ar fi rapoarte sau tabele de analiza a unor companii.

De asemenea utilizatorii vor putea discuta intr-un sistem asemanator chat-ului despre ultimele evenimente din lumea finantelor. Ca si pana acum, Yahoo Finance va oferi cele mai importante stiri financiare, selectate din sursele de specialitate de catre editorii proprii.

Noutatea consta in faptul ca Yahoo va oferi si continut video, ABC.com, CNN.com, Forbes.com sau SmartMoney fiind de acord sa ofere clipuri cu continut informational specific mediului de business.

In acelasi timp, oficialii Yahoo au precizat ca vor oferi posibilitatea preluarii informatiilor de pe site-ul Yahoo, propritarii de alte site-uri sau de bloguri putand sa incarce practic pe site-urile proprii tabele si grafice, precum si stiri. Aceasta decizie a fost luata cu scopul de a creste numarul utilizatorilor serviciului de informatii financiare al Yahoo.

Google nu conteaza practic pe segment

Faceliftu-ul realizat de Yahoo pentru serviciul sau de informatii financiare reprezinta practic un raspuns pentru Google care a lansat acum patru luni propriul sau serviciu similar. Google a observat oportunitatile pe care le ofera segmentul de media online si a lansat la finele lunii martie seviciul GoogleFinance.

Serviciile de informatii financiare oferite de Google, care pot fi accesat la adresa finance.google.com prezinta unelte similare celor oferite de Yahoo.

Lansarea GoogleFinance nu a avut insa un impact semnificativ asupra segmentului. Astfel, Yahoo atrage de 108 ori mai multi utilizatori decat Google, potrivit unui studiu realizat de Hitwise. Yahoo detine o cota de piata de 33%, principalul sau contracandidat, MSN MoneyCentral aflandu-se mult in urma, cu o cota de piata de`13%. In acelasi clasament realizat de Hitwise, GoogleFinance se situeaza pe pozitia 38.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri