Consortiul Siveco- ABC Streprojeckt Polonia va incasa de la statul roman aproape 5 milioane de euro pentru implementarea soft-ului la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura( APIA), a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al APIA, Daniela Caratas
Siveco-ABC Streprojekt Polonia au fost declarate castigatoarele licitatiei organizata de APIA pentru selectarea firmei care urmeaza sa realizeze soft-ul institutiei. Costurile aferente implementarii softu-lui sunt de patru milioane de euro fara TVA si sunt suportate de la bugetul de stat. Cu TVA, suma se ridica la 4,7 milioane euro.

"Acest soft este deosebit de complex, contine componente care au o prioritate de dezvoltare mai mare sau mai mica, corelat cu momentul utilizarii lor, in conditiile in care Romania devine stat membru al UE", a declarat Daniela Caratas. Aceasta a precizat ca, "unele sisteme au prevazut termen de intarea in stare operationala incepand cu 1 ianuarie 2007, altele in a a doua parte a anului 2007". Conform contractului existent, a inceput deja implementarea softului, porces ce va dura aproape un an.

Firma Siveco a fost implicata, la inceputul anului trecut, in scandalul privind Sistemul Educational Informatizat (SEI) pentru dotarea scolilor din Romania cu calculatoare. Programul a fost implementat de guvernul Nastase, in perioada 2001 - 2004, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), s-a derulat in patru etape, a costat in total 182 de milioane de dolari si a fost incredintat, fara licitatie, firmei Siveco (care are actionar majoritar o firma din Olanda si actionari minoritari mai multe persoane fizice din Romania).

Un control efectuat la cererea ministrului educatiei de la acea data, Mircea Miclea, a descoperit nereguli grave in ceea ce priveste atribuirea fara licitatie a programului si preturile exagerate la care s-au facut achizitiile. Pentru ca nu putea asigura de una singura implementarea proiectului, Siveco, firma care se ocupa cu producerea de programe informatice, a cesionat contractul pentru partea de echipamente firmelor americane Compaq Computer Romania, Helwett Pakard si IBM Romania.

Contractul nu a trecut neobservat nici de presedintele Traian Basescu. Acesta a cerut clarificarea aspectelor contractuale si aducerea preturilor cerute de Siveco la preturile pietei. Pentru intarzierile inregistrate in procesul de organizare si functionare Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura si la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Romania a primit numeroase critici de la UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri