Vodafone Group intra pe piata de software auto prin achizitia companiei italiene Cobra Automotive Technologies, intre ai carei clienti se afla Renault, Toyota Motor si Ferrari, precum si asiguratori care pot fi notificati, de exemplu, prin senzori de producerea unor coliziuni.

Grupul britanic a convenit cu principalii actionari ai Cobra achizitia unei participatii de 74% la companie, lansand si o oferta de preluare a restului de actiuni, transmite Bloomberg. Constructorii auto, operatorii de telefonie si producatorii de software vor sa isi dezvolte afacerile prin includerea accesului la Internet si a automatizarii in vehicule si alte dispozitive, cum ar fi automatele de vanzari, potrivit Mediafax.

Luna trecuta, Goole a demonstrat cum pot fi eliminate barierele dintre cele trei industrii, prin prezentarea propriului model de vehicul autonom. "Vodafone vrea sa unifice solutiile. Daca furnizez SIM-uri unui producator auto, ar trebui sa pot genera mai multa valoare prin furnizarea softului", a aratat Guy Peddy, analist la Macquarie Bank in Londra. Actiunile Cobra au crescut cu 49% in urma informatiei, la bursa din Milano. Cobra, listata la bursa din 2006, are o capitalizare de piata de 143 de milioane de euro. La 31 martie, Cobra avea datorii nete de 48 de milioane de euro.

Titlurile Vodafone sunt in declin cu 0,5%, In luna martie, Vodafone a obtinut un contract de furnizare de carduri SIM grupului german Volkswagen si diviziei de lux a acestuia Audi. Vodafone are un contract similar cu BMW. Acordul convenit luni permite Vodafone sa ofere producatorilor auto o serie de servicii de conectivitate si aplicatii si oportunitati mai mari de castigare a mai multor contracte, potrivit purtatorului de cuvant Simon Gordon.

Vodafone ar putea totodata sa foloseasca tehnologia Cobra de identificare a pozitiei, utilizata in localizarea vehiculelor furate si managementul flotelor auto.Verizon Communications a realizat o achiitie similara in 2012, cumparand Hughes Telematics pentru 612 milioane de dolari. Vodafone ar putea sa se extinda si in afara serviciilor de voce si date prin achizitia unor producatori de celemente hardware, cum ar fi senzorii, a spus Gordon, adaugand ca o astfel de tranzactie nu este iminenta.

Vodafone ataca segmentul pana...
Citeste si: Vodafone ataca segmentul pana in 27 de ani cu oferta Shake


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Vodafone extinde 5G in Cluj-Napoca si Mamaia, primele abonamente 5G