Compania austriaca AMS negociaza preluarea Dialog Semiconductor din Germania, tranzactie care ar duce la crearea unui producator de cipuri cu o capitalizare de piata de circa 5 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.

Ambele companii sunt furnizori pentru Apple, producatorul iPhone si iPad. AMS fabrica cipuri destinate ajustarii luminozitatii si culorilor ecranelor aparatelor smartphone. Cei doi producatori de cipuri au anuntat, in communicate separate, ca discutiile sunt in faza preliminara.

Fuziunea ar ajuta companiile sa isi uneasca resursele, pe fondul cererii sporite de cipuri necesare pentru smartphone-uri si dispozitive de conectare la Internet a automobilelor, semafoarelor si pana la automatele stradale."Tranzactia este justificata, intrucat ar crea un producator de cipuri de o dimensiune decenta. Este determinata de dinamica pietei, respectiv de Internetul lucrurilor, industria auto si smartphone-uri", a declarat Lee Simpson, analist la compania Jefferies in Londra.

Actiunile Dialog au urcat cu pana la 9,6% la bursa din Frankfurt, in urma informatiilor, evaluand compania la 1,8 miliarde de euro (2,5 miliarde dolari). Dialog este listata si la Londra.

Titlurile AMS au avansat cu pana la 7,7% la bursa din Zurich, conferind companiei o capitalizare de 2,2 miliarde de franci elvetieni (2,5 miliarde dolari). Cotatiile actiunilor ambelor companii au crescut de peste doua ori in ultimele 12 luni.

Noul sef al Bursei: Populatia...
Citeste si: Obiectivele noului CEO BVB: Lichiditate si "banalizarea" investitiilor

Cele doua companii vor inregistra in acest an venituri combinate de 1,7 miliarde de dolari, in crestere cu 21% fata de 2013, potrivit analistilor intervievati de Bloomberg.Produsele AMS si Dialog sunt complementare, iar fuziunea le-ar permite sa ofere o gama mai larga de produse si sa imparta costurile de prpductie, reducand in acelasi timp dependenta de Apple, a declarat Florian Treisch, analist la Commerzbank.

Apple asigura circa 80% din veniturile Dialog si 23% din vanzarile AMS. Reprezentantii AMS si Dialog au refuzat sa comenteze.

In acest an au fost anuntate in industria semiconductorilor fuziuni si achizitii in valoare de peste 10 miliarde de dolari, cele mai mari fiind preluarea de catre Analog Devices a Hittite Microwave, pentru 2 miliarde de dolari, si achizitia de catre RF Micro Devices a TriQuint Semiconductor, pentru 1,5 miliarde de dolari.

Discuta cu 3 investitori PLUS...
Citeste si: Discuta cu 3 investitori PLUS alte motive sa participi la M&A Outlook


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
KMG poate licita peste 200 mil. dolari pentru Rompetrol Rafinare