Compania austriaca AMS negociaza preluarea Dialog Semiconductor din Germania, tranzactie care ar duce la crearea unui producator de cipuri cu o capitalizare de piata de circa 5 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.

Ambele companii sunt furnizori pentru Apple, producatorul iPhone si iPad. AMS fabrica cipuri destinate ajustarii luminozitatii si culorilor ecranelor aparatelor smartphone. Cei doi producatori de cipuri au anuntat, in communicate separate, ca discutiile sunt in faza preliminara.

Fuziunea ar ajuta companiile sa isi uneasca resursele, pe fondul cererii sporite de cipuri necesare pentru smartphone-uri si dispozitive de conectare la Internet a automobilelor, semafoarelor si pana la automatele stradale."Tranzactia este justificata, intrucat ar crea un producator de cipuri de o dimensiune decenta. Este determinata de dinamica pietei, respectiv de Internetul lucrurilor, industria auto si smartphone-uri", a declarat Lee Simpson, analist la compania Jefferies in Londra.

Actiunile Dialog au urcat cu pana la 9,6% la bursa din Frankfurt, in urma informatiilor, evaluand compania la 1,8 miliarde de euro (2,5 miliarde dolari). Dialog este listata si la Londra.

Titlurile AMS au avansat cu pana la 7,7% la bursa din Zurich, conferind companiei o capitalizare de 2,2 miliarde de franci elvetieni (2,5 miliarde dolari). Cotatiile actiunilor ambelor companii au crescut de peste doua ori in ultimele 12 luni.

Cele doua companii vor inregistra in acest an venituri combinate de 1,7 miliarde de dolari, in crestere cu 21% fata de 2013, potrivit analistilor intervievati de Bloomberg.Produsele AMS si Dialog sunt complementare, iar fuziunea le-ar permite sa ofere o gama mai larga de produse si sa imparta costurile de prpductie, reducand in acelasi timp dependenta de Apple, a declarat Florian Treisch, analist la Commerzbank.

Apple asigura circa 80% din veniturile Dialog si 23% din vanzarile AMS. Reprezentantii AMS si Dialog au refuzat sa comenteze.

In acest an au fost anuntate in industria semiconductorilor fuziuni si achizitii in valoare de peste 10 miliarde de dolari, cele mai mari fiind preluarea de catre Analog Devices a Hittite Microwave, pentru 2 miliarde de dolari, si achizitia de catre RF Micro Devices a TriQuint Semiconductor, pentru 1,5 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri