Uniunea Europeana a redus tarifele in roaming cu pana la 50%, in cea mai recenta miscare ce incearca sa schimbe felul in care oamenii comunica in cele 28 de state membre, scrie NYTimes.

Clientii operatorilor telecom din Uniune vor plati mai putin atunci cand telefoneaza, primesc mesaje text si stau pe Internet de pe smartphone-uri, in si din tarile UE. Uniunea incearca sa realizeze un spatiu unificat telecom, si nu unul limitat de bariere ale granitelor.

Schimbarile nu ii vor impacta decat pe cei care au contracte telecom intr-un stat membru UE, precum Vodafone/Orange/Cosmote in Romania, Vodafone in UK sau Deutsche Telekom in Germania. Cetatenii care au contracte in afara celor 28 de state nu vor fi afectati de schimbari.

Schimbarile includ browsing-ul: de exemplu cand intri pe Facebook sau te uiti la videoclipuri online, tarifele au scazut cu 56%, pana la 20 eurocenti, de la 27 de eurocenti/megabit. Apelurile catre alte state membre UE au fost reduse cu 21%, pana la 19 eurocenti/minut.

Pretul pe care trebuie sa il platesti atunci cand primesti apeluri scade de la 0,07 euro/minut la 0,05 euro/minut. Reducerile devin valabile de astazi, 1 iulie.

Uniunea Europeana incearca sa se renunte complet la taxare diferita in statele UE pana la finalul anului viitor, insa are de depasit proteste vehemente ale operatorilor telecom dar si ale unor politicieni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri