Intel Corp., cel mai mare producator de microcipuri din lume, a dat publicitatii astazi rezultatele sale financiare aferente trimestrului doi din 2005, raportand cea mai mare scadere a profitului din ultimii patru ani. Scaderea este datorata in special pierderii cotei de piata in fata rivalului Advanced Micro Devices Inc. (AMD), Intel anuntand deja ca nu isi va atinge tintele financiare stabilite la inceputul anului.

Profitul trimestrial inregistrat de Intel este cu 57% mai mic comparativ cu cel de acum un an din perioada similara. Compania a raportat 885 milioane de dolari profit, sau 15 centi pe actiune, fata de 2,04 miliarde de dolari in urma cu un an, sau 33 centi pe actiune, potrivit publicatiei Bloomberg. Vanzarile au scazut in acelasi timp cu 13 procente, pana la opt miliarde de dolari. Cu toate acestea, rezultatele producatorului de cip-uri au fost mai bune decat estimarile analistilor, care se asteptau la un proffit de 14 centi pe actiune.

Rezultatele slabe ale Intel sunt cauzate de pierderea cotei de piata in fata AMD. Pentru a face fata, managerii Intel au luat decizia de a reduce preturile, anticiparea unor promotii determinand consumatorii sa amane cumpararea unor produse Intel si reducand implicit profitul companiei. Compania si-a revizuit si tintele financiare pentru tremestrul trei din 2006, vanzarile fiind estimate intre 8,3 miliarde de dolari si 8,9 miliarde de dolari, fata de 9,4 cat era estimat initial.

Pentru a rduce costurile, Intel a anuntat de curand ca va concedia o mie dintre managerii sai, directorul general de la Intel, Paul Otellin, avand ca obiectiv economisirea a un miliard de dolari in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri