Producatorul german de software SAP, liderul mondial in furnizarea de aplicatii software pentru afaceri, a obtinut un profit net de 696 milioane euro (877 milioane dolari), in primul semestru din 2006, cu 28,2% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, informeaza Rompres. Compania a explicat ca profitul a fost favorizat de de un "efect extraordinar" de 30 de milioane euro (38 milioane dolari) legat de plata impozitelor.

Rezultatele operationale ale specialistului in software pentru companii s-au imbunatatit cu 13% in perioada ianuarie-iunie, fata de anul trecuta si au ajuns la 940 milioane euro (1,184 miliarde dolari). incasarile SAP au crescut cu 13%, pana la 4,200 miliarde euro (5,292 miliarde dolari), in primele sase luni, iar doua treimi au provenit din vanzarea de produse informatice.

Regiunea celor doua Americi a continuat sa fie motorul cresterii veniturilor SAP, cu o crestere a veniturilor din software de 18% comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, atingand valoarea de 239 milioane Euro. in Statele Unite, veniturile din software au crescut cu 16%, pana la valoarea de 201 milioane euro. in al doilea trimestru, veniturile din software in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) au urcat pana la valoarea de 296 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de trei la suta.

Germania a raportat o crestere de opt% a veniturilor din software, ajungand la valoarea de 100 milioane Euro pentru al doilea trimestru al anului 2006. Veniturile obtinute din software in regiunea Asia-Pacific in trimestrul al doilea din 2006 au ramas relativ constante la 86 milioane de euro. Presedintele SAP, Henning Kagermann, a subliniat ca firma si-a consolidat prezenta pe pietele mondiale in prima jumatate a anului si se afla pe drumul cel bun pentru a incheia cu succes anul 2006.

Dupa ce a prezentat aceste cifre, SAP a ratificat previziunile pentru tot anul, anuntand ca se aspteata o crestere a incasarilor din vanzarea de produse cuprinsa intre 13 si 15%, in timp ce comercializarea de licente va creste cu 15-17%. La bursa din Frankfurt actiunile SAP au crescut, pana la 9,20 GMT, cu 0,39%, pana la 148,10 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri