Licitatia Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei pentru modernizarea sistemului national de achizitii publice www.e-licitatie.ro a avut o singura oferta, din partea UTI Grup si Total Soft, care au format o asociere. Contractul este evaluat la 27,2 milioane de lei, TVA inclusa (6,23 milioane euro).

In cadrul asocierii, Total Soft are calitatea de subcontractor. Denumit "Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP)", contractul presupune furnizare de servere si echipamente IT, licente software, baze de date, servicii de instalare si configurare, precum si de analiza, proiectare, implementare si testare. In plus, castigatorul contractului va furniza cursuri de formare a specialistilor IT care asigura mentenanta sistemului www.e-licitatie.ro (Sistem electronic de achizitii publice - SEAP), informeaza Mediafax.

Proiectul se va realiza in 16 luni de la data semnarii contractului. Sistemul www.e-licitatie.ro a devenit functional din martie 2002. SEAP a fost dezvoltat si instalat de un consortiu format din UTI Systems, Hewlett-Packard Romania, Microsoft Romania si Total Soft si a costat 4,5 milioane de euro.

UTI Grup este o companie de tip holding, cu capital majoritar romanesc, fondata in 1990, fiind organizata la nivel operational pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice si aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management.

Compania are filiale in Republica Moldova, Polonia, Italia, Olanda, Azerbaijan si activitati in tari din Europa Centrala si de Sud, precum si in Orientul Mijlociu. In 2013, grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a inregistrat o cifra de afaceri de 125 milioane de euro.

Citeste si:
UTI va informatiza transportul in comun din Brasov cu circa 30 mil....
UTI va informatiza...

Total Soft este unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii ERP din Romania. Portofoliu de clienti numara peste 1.500 de companii din 29 de tari, printre care SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia sau Franta. Compania este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad.

Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro si a realizat peste 70 de investitii de la infiitare, in 1991. Total Soft este controlata de Ferabosco Investments Limited (Cipru) - 90,5%, Liviu Dragan - 7,9% si Florin Manea - 1,6%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cand va fi operational noul sistem electronic de achizitii publice