iPhone 6 este poate unul dintre cele mai dezbatute subiecte in aceasta vara in domeniul tehnologic, mai ales ca surse apropiate Apple sustin ca gigantul IT american lucreaza la doua telefoane cu dimeniuni mai mari decat cu ceea ce isi obisnuise clientii pana in prezent.

Ultimele zvonuri din presa sugereaza ca Apple pregateste lansarea viitorului smartphone la jumatatea lunii septembrie, mai precis in jurul datei de 19 ale lunii. Tot din informatiile aparute in ultimul timp pe Internet reiese si faptul ca Apple va introduce pentru prima data doua telefoane cu dimensiuni mai mari decat standardele de 3,7 inch, respectiv 4 inch, viitoarele iPhone-uri urmand sa aiba 4,7, respectiv 5,5 inch. Practic Apple va lansa dispozitive cu dimensiuni mai mari, cunoscute in cazul celor de peste 5 inch si sub numele de phablet, piata pe care rivalii de la Samsung au intrat in urma cu trei ani de zile, o data cu lansarea pe piata a modelului Galaxy Note.

Alte surse din piata sustin ca lansarea modelului de telefon cu o diagonala de 5,5 inch nu va avea loc tot in septembrie, fanii brandului, si mai ales cei care isi vor dori sa cumpere noutatea, vor fi nevoiti sa mai astepte o perioada, insa pana in momentul de fata nimic nu este o certitudine. Atat modelul iPhone de 4,7 inch, cat si cel de 5,5 inch vor incorpora noi tehnologii, dar mai ales noul sistem de operare iOS 8.

Pe Internet au inceput deja sa circule informatii referitoare si la viitoarele tablete iPad dezvoltate de catre Apple, dar se pare ca nu vor aduce deocamdata nimic revolutionar, poate doar ca vor incorpora functie de scanare digitala si caracteristici mai noi.

Apple, unul dintre cei mai mari producatori de solutii mobile din lume, a inregistrat un profit record de 7,7 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru, evolutia fiind atinsa mai ales datorita vanzarilor in crestere de telefoane si calculatoare.

Profitul a crescut cu 20% la circa 1,28 dolari pe actiune, in timp ce veniturile companiei au crescut cu 6%, la 37,4 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei, dat publicitatii de presa internationala. Apple isi continua evolutia pe segmentul dispozitivelor mobile, mai ales pe performantele inregistrate de iPhone, smartphone-urile americanilor fiind vandute in peste 35 de milioane de unitati in ultimul trimestru, o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Apple a inregistrat o crestere puternica pe piata din China, unde a incheiat un parteneriat cu cel mai mare operator local – China Mobile, astfel ca veniturile americanilor au cresccut cu 28%, la 5,9 miliarde de dolari. CEO-ul Apple s-a aratat foarte multumit si de evolutia vanzarilor Apple pe pietele emergente. “Sunt foarte multumit de rezultatele noastre din tarile BRIC”, referindu-se la vanzarile din Brazilia, Rusia, India si China. Pe aceste piete vanzarile de telefoane iPhone au crescut cu 55%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri