Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va lansa in luna august pe cateva piete modelul Lumia 530, cel mai accesibil smartphone cu Windows 8.1, scrie presa internationala.

Daca Lumia 520 a fost cel mai cautat smartphone cu Windows Phone si cel mai popular telefon Nokia pe toate pietele la care a fost spre vanzare, Nokia Lumia 530 are toate sansele sa i se alature in top, mai ales pentru ca va dispune in primul rand de cel mai nou sistem de operare dezvoltat de catre Microsoft, iar pe langa asta va avea si o configuratie mai actuala decat cea de pe Lumia 520.

Smartphone-ul are un procesor quad-core, o memorie RAM de 512MB si pastreaza dimeniunile ecranului de pe fosta generatie, de 4 inch. In ceea ce priveste experienta multimedia, Nokia a dotat Lumia 530 cu o camera foto de 5 megapixeli, similara cu cea de pe Lumia 520, insa care nu filmeaza nici HD si nici Full HD, ci la o rezultie de 480p, insa dispune de o memorie interna mai mica, de 4GB, lipsa de spatiu fiind suportata de existenta unui card de memorie cu care poate fi extinsa. Nokia Lumia 530 dispune de un acumulator cu o capacitate de 1430 mAh.

Ca majoritatea telefoanelor entry level de la Nokia, grupul, parte acum a gigantului Microsoft, isi va echipa telefoanele cu carcase interschimbabile, care vor oferi posibilitatea utilizatorilor sa isi customizeze telefonul in ce culoare doresc.

Lumia 530 va avea un pret, fara conectare, de 85 de euro. (circa 475 lei cu tot cu TVA). Telefonul va fi disponibil si intr-o varianta dual SIM. Noul sistem de operare mobil Windows 8.1 va aduce imbunatatiri importante fata de Windows 8, printre care o functie de notificari Action Center, precum si o tastatura rapida Word Flow.

Sursa foto: captura microsoft.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri