Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane din lume, a achizitionat operatiunile japonezilor de la Panasonic specializate in retele 3G si LTE, dar si business-ul de echipament wireless, scrie presa internationala.

“Achizitia va intari si mai mult portofoliul din zona de mobile broadband”, sustin reprezentantii Nokia, care arata ca Japonia este o piata importanta pentru grup iar intelegerea este benefica pentru consolidarea pozitiei in regiune. Termenii financiari nu au fost dati publicitatii, dar tranzactia este de asteptat sa se incheie in prima parte a anului viitor.

In ultimul trimestru Nokia a facut un numar de achizitii pentru divizia de retele. In luna iulie, Nokia a cumparat compania SAC Wireless, care e urmat achizitiei Mesaplexx, o companie australiana specializata in retele radio.

Nokia a publicat recent rezultatele dupa vanzarea diviziei de telefoane catre Microsoft. Nokia Networks a inregistrat venituri in scadere cu 8%, la 2,6 miliarde de euro si un profit operational in scadere cu 14%, la 281 milioane de euro. In ciuda evolutiei negative a celor doi indicatori, Nokia a inregistrat un profit de 2,51 miliarde de dolari, in urma “injectiei de capital” in urma tranzactiei cu Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri