Veniturile Cosmote Romania au urcat in primul semestru cu 0,1%, la 219,8 milioane euro, dar in trimestrul al doilea a avut loc un declin de 8,8%, la 101,6 milioane de euro, potrivit datelor publicate joi de grupul elen de telecomunicatii OTE.

Profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITA) a scazut cu 3,3% in primul semestru, la 52,6 milioane de euro. In trimestrul al doilea, profitul EBITDA a inregistrat un declin de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 25,9 milioane de euro.

La sfarsitul trimestrului al doilea, Cosmote Romania avea 6 milioane de clienti, dintre care 26,2% abonati, iar restul utilizatori de cartele preplatite. Numarul de clienti de business a crescut cu 10,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reflectand concentrarea companiei pe ofertele destinate utilizatorilor profesionali, scrie Mediafax.

Veniturile din servicii au scazut cu 14,6% in trimestrul al doilea, in special din cauza reducerii tarifelor de terminare a apelurilor, implementata in aprilie. Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine si Romtelecom.

Citeste si:
Telekom Romania: Doar 10 secunde timp de asteptare in call center
Telekom Romania promite: Doar...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si
RCS & RDS intra in hora 4G, la un an intarziere de concurenta