Reteaua 4G a Orange Romania este disponibila pentru peste 50% din populatia Romaniei si operatorul telecom a ajuns la 300.000 de dispozitive 4G active in retea, a declarat Julien Ducarroz, director comercial al Orange Romania.

Intrebat cand va atinge 4G gradul de penetrare al 3G in Romania, Ducarroz a explicat ca viteza este mult mai mare decat in cazul 3G, astfel, potrivit directorul comercial al operatorului telecom, daca in cazul tehnologiei 3G au fost necesari 3-4 ani pentru a se atinge nivelul actual al 4G, in cazul tehnologiei 4G s-a ajuns aici in doar cateva luni.

De altfel, operatorii telecom au fost extrem activi in promovarea tehnologiei 4G. Spre exemplu, Orange a lansat in iulie o oferta prin care aduce 4G la toate abonamentele fara costuri suplimentare si telefoane 4G la preturi promotionale. Ducarroz a mentionat ca raportat la numarul total al conexiunilor mobile din retea circa 10% sunt 4G, dar ca daca se raporteaza la contractele noi atunci discutam de o pondere de 100% a 4G. Ducarroz a mentionat si ca 4G+ este aproape de lansare. Romanii din cateva orase au putut testa tehnologia 4G+ din aprilie.

In prima jumatate a acestui an, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 448,3 milioane de euro, similar cu aceeasi perioada a anului trecut. In raportul finaciar al companiei se mentioneaza ca in trimestrul al doilea, traficul de date mobile in retea a crescut cu peste 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de tablete - de 3 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut - si a numarului de smartphone-uri, unul din doua telefoane vandute in primele sase luni fiind smartphone. De asemenea, a crescut de 4 ori numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Citeste si:
Orange Romania numeste un nou CMO
Orange Romania numeste un nou...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange ofera Internet nelimitat pentru trei luni