Painea de zi cu zi a managerilor si a companiilor pe care acestia le conduc sunt cifrele. Wall-Street realizeaza astazi o scurta radiografie a rezultatelor inregistrate de cei mai puternici jucatori din industria mondiala de IT&C, fie ca vorbim de segmentul telecomunicatiilor, sectorul furnizorilor de solutii complexe de integrare de sisteme ori lumea dotcomurilor internationale.
Potrivit celor mai recente rapoarte date publicitatii, granzii din industria de comunicatii si IT au anuntat, in general, venituri si profituri nete in crestere, atat pentru trimestrul al doilea al acestui an, cat si in primul semestru.

Telecomunicatii: Finlanda S.U.A - Suedia, axa dolarilor


Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a inregistrat o crestere de 22% a vanzarilor.

Nokia a facut doua importante anunturi strategice. In primul rand compania anuntase ca renunta la planurile de parteneriet cu compania japoneza Sanyo, cel mai mare producator mondial de baterii pentru telefoane mobile, implicit si intentia de a restructura business-ul CDMA, o tehnologie cu un real succes inregistrat in Asia si Europa, rivala tehnologiei GSM. U toate acestea, Nokia intentioneaza sa fie prezenta pe piata CDMA, focusandu-se pe regiunea Americii de Nord. Nokia anuntase de asemenea si fuziunea cu Siemens AG, urmarind sa-si combine operatiunile corelate retelei de telefonie mobila, pentru a crea una dintre cele mai mari retele network.

Compania Motorola, al doilea mare player din indusrtia de telefoane mobile din lume, a raportat o crestere a profitului cu 48 de procente, pana la la 1,38 mld.de dolari. Astfel, vanzarile record de telefoane mobile au generat venituri de peste 10 mld. de dolari, ceea ce se traduce printr-o crestere cu 30% fata de anul trecut.

Mai mult, Motorola si grupul american Yahoo au anuntat un parteneriat pentru transmiterea serviciilor Yahoo pe un numar mare de terminale Motorola. Prin acest acord, un numar mare de modele Motorola din categoria telefoanelor de top sau din segmentul de mijloc vor permite accesul la un set integrat de servicii, cunoscut sub denumirea Yahoo Go for Mobile, care presupune inclusiv accesarea contului de e-mail Yahoo, utilizarea motorului de cautare Yahoo si a agendei de adrese Yahoo.

Producatorul suedez de echipamente si tehnologii de comunicatii Ericsson a raportat in cursul zilei de ieri vanzari nete de 4,8 miliarde de euro in ultimul trimestru, si de 9 miliarde de euro in primele sase luni ale lui 2006.

Vanzarile din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa au inregistrat o crestere de 24% in comparatie cu acelasi trimestru al anului trecut.

Lansarile de retele si vanzarile de servicii profesionale au crescut cu 30% in comparatie cu acelasi trimestru al anului trecut. In acest trimestru, numarul de lansari de retele a continuat sa creasca datorita unui numar mare de retele in curs de creare. Vanzarile de servicii profesionale au cunoscut o crestere substantiala in decursul acestui trimestru de 31% in comparatie cu acelasi trimestru al anului trecut.

AMD cumpara ATI - Mutarea anului in IT?

Profitul producatorului american de echipamente electronice si IT Apple a crescut cu 48% in al treilea trimestru al anului fiscal al companiei (perioada aprilie - iunie), depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street.

Astfel, Apple a inregistrat un profit de 472 milioane de dolari (377 de milioane de euro), comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul s-a cifrat la 320 de milioane de dolari (255 de milioane de euro), potrivit oficialilor companiei. Cifra de afaceri a Apple a fost in trimestrul al treilea al anului de 4,37 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro), cu 32% mai mult decat anul trecut, cand cifra de afaceri a fost de 3,52 miliarde de euro (2,81 miliarde de euro).

In schimb, Intel si-a dezamagit investitorii. Astfel, cel mai mare producator de microcipuri din lume, a dat publicitatii rezultatele sale financiare aferente trimestrului doi din 2005, raportand cea mai mare scadere a profitului din ultimii patru ani. Scaderea este cauzata in special pierderii cotei de piata in fata rivalului Advanced Micro Devices Inc. (AMD), Intel anuntand deja ca nu isi va atinge tintele financiare stabilite la inceputul anului.

Profitul trimestrial inregistrat de Intel este cu 57% mai mic comparativ cu cel de acum un an din perioada similara. Compania a raportat 885 milioane de dolari profit, sau 15 centi pe actiune, fata de 2,04 miliarde de dolari in urma cu un an, sau 33 centi pe actiune, potrivit publicatiei Bloomberg. Vanzarile au scazut in acelasi timp cu 13 procente, pana la opt miliarde de dolari. Cu toate acestea, rezultatele producatorului de cip-uri au fost mai bune decat estimarile analistilor, care se asteptau la un proffit de 14 centi pe actiune.

Intel Corp., cel mai mare producator de microcipuri din lume, a dat publicitatii astazi rezultatele sale financiare aferente trimestrului doi din 2005, raportand cea mai mare scadere a profitului din ultimii patru ani. Scaderea este datorata in special pierderii cotei de piata in fata rivalului Advanced Micro Devices Inc. (AMD), Intel anuntand deja ca nu isi va atinge tintele financiare stabilite la inceputul anului.

Rezultatele slabe ale Intel sunt cauzate de pierderea cotei de piata in fata AMD.

In lupta pentru suprematia mondiala pe piata producatorilor de procesoare, AMD a preluat ieri firma canadiana ATI, specializata in productia si comercializarea de placi video, tranzactia ridicandu-se la aproximativ 5,4 miliarde de dolari.

IBM a anuntat pentru al doilea trimestru din 2006 castiguri totale de 1,30 de dolari per actiune din operatiunile curente, comparativ cu castigurile totale de 1,14 dolari per actiune inregistrate in al doilea trimestru din 2005, o crestere de 14 procente fata de anul precedent.

Veniturile din operatiuni curente pentru al doilea trimestru s-au cifrat la 2,0 miliarde de dolari, comparativ cu 1,9 miliarde de dolari pentru al doilea trimestru din 2005, inregistrandu-se o crestere de 9 procente.

Milionari.com - Gigantii online se lupta pentru vizitatori

Compania Google, care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet, a anuntat o crestere de 77% a veniturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an, la 2,46 miliarde de dolari, depasind previziunile analistilor.

In acelasi timp, profitul net a inregistrat un avans de 60%, la 721,1de milioane de dolari. Astfel, Google continua sa isi majoreze cota de piata detinuta in domeniul cautarii platite in defavoarea Yahoo si Microsoft.

Profitul companiei Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a scazut in ultimul trimestru pana la nivelul de 2,83 miliarde de dolari , comparativ cu 3,7 miliarde de dolari cat s-a inregistrat in perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, veniturile companiei au sporit cu 16 procente, pana la 11,8 miliarde de dolari.

Yahoo. a dat de curand publicitatii rezultatele sale financiare aferente trimestrului II din 2006, profitul net al companiei fiind mai mic cu 78% in ciuda cresterii vanzarilor. Scaderea drastica a profitului nu este cauzata de o criza financiara, ci de rezultatele financiare exceptionale iregistrate in urma cu un an, cand Yahoo a vandut ultimul pachet de actiuni detinut in cadrul Google si cand actiunile oferite angajatilor au fost incluse in profitul anual (legislatia in SUA s-a schimbat intre timp, actiunile oferite angajatilor nemaifiind incluse in profit).

Yahoo a inregistrat 164 milioane de dolari profit net in trimestrul al doilea, sau 11 centi pe actiune, comparativ cu 755 milioane de dolari in urma cu un an, sau 51 centi pe actiune. Aceste rezultate sunt putin mai slabe decat cele estimate de analisti, care se asteptau ca Yahoo sa raporteze un profit de 12 centi pe actiune.

In final, eBay, cel mai mare site de licitatii online din lume, a raportat pentru cel de-al doilea semestru al acestui an o cifra de afaceri de de 1,41 miliarde de dolari, in crestere cu 30 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri