Un satelit care va fi lansat saptamana aceasta va ajuta Google si alte website-uri sa imbunatateasca in mod considerabil calitatea imaginilor pe hartile lor, permitand utilizatorilor sa vada imagini cu Pamantul la o claritate de pana la patru ori mai mare, scrie presa internationala.

Fotografiile realizate de compania americana Digital Globe, unul dintre cei mai mari jucatori in acest domeniu, vor fi vandute catre companii care ofera servicii de harti digitale, dar si catre NASA si guvernul SUA.

Legislatia in domeniu va permite de asemenea captarea de imagini mai clare – pana in iunie, legile SUA nu permiteau decat o claritate de pana la 50 de cm patrati per pixel, in prezent permitand 25 de cm patrati/pixel, crescand astfel claritatea de patru ori.

Satelitul Worldview-3 va avea senzori specializati care vor putea penetra norii si/sau ceata pentru a realiza imagini mult mai precise si clare. Echipamentul are de asemenea posibiltiatea realizarii de fotografii in infrarosu si poate identifica si din ce este alcatuit solul in anumite regiuni. Satelitul va survola Terra la o inaltime de circa 383 de mile si are o durata de viata de peste sapte ani. DigitalGlobe estimeaza ca va vinde fotografii in valoare de 400 de milioane de dolari.

Citeste si:
Expozitie de bijuterie contemporana intr-un muzeu din Bucuresti
Sase creatoare de bijuterie...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google Maps testeaza modul incognito - nimeni nu va sti unde mergi