Robotii sunt peste tot, inclusiv, mai nou, plimbandu-se pe holurile hotelurilor. Starwood, una dintre cele mai mari companii hoteliere din lume, au introdus doi roboti “servitori” numiti A.L.O. in hotelul din Cupertino Aloft Hotel, scrie TechCrunch.

Robotii pot indeplini sarcini elementare precum a conduce clientii pana la lifturi, a ii saluta sau a ii ajuta sa isi care bagajele. Acest lucru, spun oficialii companiei, va ajuta “sa elibereze oameni experimentati care pot sa se ocupe de lucruri avansate”.

Atunci cand un client doreste o noua periuta sau un prosop nefolosit, angajatii hotelului incarca robotul cu produsele cerute, formeaza numarul camerei si A.L.O. se ocupa de restul. Robotii folosesc o combinatie de WiFi/4G pentru a comunica cu hotelul si lifturile si sa isi cunoasca drumul astfel incat sa nu se loveasca de pereti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri