Atos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, a inregistrat in primul semestru din acest an venituri de peste 4,17 miliarde de euro. Operatiunile din Marea Britanie, Germania si Franta au generat peste 50% din venituri, in timp ce operatiunile din Europa Centrala si de Est au cumulat peste 380 de milioane de euro in aceasta perioada.

Grupul Atos este prezent si in Romania, cu peste 900 de angajati in Bucuresti, Brasov si Timisoara, iar anul trecut compania a raportat pe plan local o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

La finalul lunii iunie 2014, compania avea 76.465 angajati, un nivel similar celui inregistrat in iunie 2013, in prima jumatate a anului fiind recrutati 5.476 de noi angajati, dintre care 53% in sediile offshore ale companiei. De altfel, in centrele offshore lucreaza in prezent 16.778 de angajati, reprezentand 22% din totalul personalului inregistrat la sarsitul lunii iunie 2014, in crestere cu 16% fata de anul precedent. Dintre acestia, 56% sunt localizati in India, oferind in principal servicii de integrare, in timp ce 26% lucreaza in centrele din Europa Centrala si de Est, in departamente de Managed Services.

In primele sase luni din acest an, Atos a platit peste 20 de milioane de euro pentru achizitia Cambridge Technology Partners, o importanta companie de consultanta in domeniul tehnologic din Elvetia, care anul trecut a inregistrat venituri de peste 35 de milioane de euro.

Pe langa activitatile din prima jumatate a anului si luand in considerare perspectivele pentru cel de-al doilea semestru, Grupul reconfirma obiectivele pentru 2014, asa cum au fost stabilite in luna februarie: se asteapta o crestere fata de 2013 si imbunatatirea marjei operationale, vizand 7,5% - 8% din profit, precum si un flux de numerar liber peste nivelul din 2013, in conformitate cu planurile pentru 2016.

Citeste si:
Negoita arunca 6,5 mil. de lei pentru o noua campanie publicitara
Robert Negoita arunca 6,5...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Dezechilibru pe piata parcarilor: contracte pe 30 de ani, redeventa 1%