Noul server proceseaza tranzactiile de afaceri de 3,2 ori mai repede, avand un raport pret/performanta cu 38% mai bun.

Provenind din tehnologia dezvoltata pentru jocurile video, cipul de siliciu de ultima generatie Dual Stress sustine eforturile de imbunatatire a performantei si a eficientei.

IBM, furnizorul numarul unu de sisteme UNIX pe baza venitului per actiune conform IDC, a anuntat astazi o serie de sisteme ultra-performante de ultima generatie, inclusiv cel mai puternic server din lume, IBM System p5 595 sistem bazat pe 64 de nuclee, capabil sa efectueze un numar record de 4 milioane de tranzactii pe minut, cu un cost per tranzactie mult mai accesibil decat cel oferit de sistemul HP Integrity Superdome. Acest urias pas inainte in ceea ce priveste performanta in fata competitorilor se datoreaza tehnologiei IBM bazata pe procesorul Dual Stress, folosit intial pentru jocurile video de mare viteza si care a fost incorporat pentru prima data in serverele System p5.

Conform raportului IDC, IBM a castigat 13 puncte procentuale in ceea ce priveste veniturile obtinute din vanzarea serverelor UNIX si se asteapta ca prin noile sisteme sa isi extinda suprematia peste ceilalti competitori.

IBM a anuntat, de asemenea, si un progres major in virtualizare: IBM Tivoli Usage and Accounting Manager (UAM). UAM le permite departamentelor de IT si furnizorilor de outsourcing sa monitorizeze cu acuratete si sa taxeze fiecare utilizare individuala de resurse a serverului, in acelasi fel in care companiile de utilitati isi taxeaza clientii pentru electricitate sau apa.

Noile sisteme valorifica ofertele tehnologice lidere in industrie IBM Virtualization Engine si le ofera avantajul de a gazdui pana la 10 servere virtuale sau partitii pe un singur nucleu al unui procesor, dand astfel clientilor posibilitatea de a consolida sisteme multiple si aplicatii distribuite chiar si intregi infrastructuri IT intr-o solutie integrata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri