HP a anuntat ca a semnat un acord definitiv pentru achizitia companiei Mercury Interactive, lidera pe piata software-ului de gestiune si a serviciilor IT, in urma licitatiei la care a oferit 52 USD per actiune, reprezentand o valoare totala de vanzare de aproximativ 4,5 miliarde USD.

In urma acestei achizitii, portofoliul HP de software si servicii de gestiune informatica va reprezenta alegerea ideala pentru companiile care doresc sa optimizeze valoarea pe care tehnologia informatiei o aduce afacerii.

HP reuneste in prezent doua afaceri de succes creand cel mai puternic portofoliu de software de management existent, afirma Mark Hurd, CEO si Presedinte al HP. Acesta ii va ajuta pe clienti sa micsoreze cheltuielile informatice, sa accelereze furnizarea de servicii noi si va aduce HP importante beneficii financiare. Ne asteptam ca aceasta achizitie sa aduca o valoare semnificativa actionarilor nostri.

Directorul Executiv si Presedintele companiei Mercury, Tony Zingale, considera ca: HP si Mercury vor reprezenta impreuna cel mai important furnizor de software pentru optimizarea tehnologiei de afaceri (BTO Business technology Optimization). Un contract de asemenea amploare creeaza oportunitati semnificative clientilor, actionarilor, angajatilor si partenerilor nostri.

Tranzactia reuneste puterea sistemelor HP OpenView, software-ul de gestiune a serviciilor IT si a retelei, cu forta de care dispune Mercury in aplicatiile de gestiune si distributie, controlul IT (IT governance) si controlul arhitecturilor orientate spre servicii (SOA service oriented architecture). Aceasta combinatie furnizeaza clientilor cel mai eficient pachet pentru optimizarea, automatizarea si alinierea serviciilor IT la necesitatile afacerii.

Strategia software a HP urmareste pozitionarea companiei ca lider detasat pe piata solutiilor de gestiune IT pentru organizatiile mari si sustinerea clientilor pentru ca acestia sa realizeze o corelatie stransa intre prioritatile IT si cerintele in schimbare ale afacerii, afirma Thomas E. Hogan, prim-vicepresedinte al diviziei de software din cadrul HP. Asociind oferta HP OpenView cu oferta BTO Enterprise a companiei Mercury vom integra majoritatea blocurilor de constructie ale gestiunii IT dintr-o intreprindere intr-o solutie unica, completa, pentru intreaga durata de functionare, de la planificare pana la implementare si operare. Mercury este o companie orientata catre rezultate, cu performante ridicate si personal exceptional, care va aduce beneficii importante HP.

Se estimeaza ca achizitia Mercury sa creasca venitul anual al diviziei HP Software cu peste 2 miliarde USD. Imediat dupa finalizarea tranzactiei, Mercury va deveni parte a unitatii de afaceri HP Software, iar fortele de vanzari comune vor demara activitatea de vanzare a produselor celeilalte entitati.

Achizitia va fi realizata prin intermediul unei licitatii pentru toate actiunile Mercury disponibile, urmata de fuzionarea Mercury cu o filiala HP. Se estimeaza inceperea rapida a licitatiei, achizitia urmand sa fie finalizata in ultimul trimestru calendaristic al anului 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri