"Aprobarea de catre Guvern a acestui contract reprezinta un nou pas pentru indeplinirea la termen a inca unui punct din programul de guvernare ce a fost prezentat la instalarea in functie a actualului Guvern. Se asteapta ca interesul investitional sa fie crescut atat pe piata de capital interna, cat si pe cea externa", a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, informeaza NewsIn.

Scopul acestui contract este finalizarea cu succes a procesului de privatizare, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna, in conformitate cu prevederile legislatiei aplicabile, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Guvernului.

Consultantul va realiza un proces de investigare a interesului investitional si va prezenta, la cererea investitorilor individuali sau institutionali, informatii economice si financiare privind Romtelecom si activitatea acesteia.

De asemenea, va primi si va centraliza cererile preliminare de cumparare ale investitorilor potentiali si va concretiza rezultatele acestui proces printr-un raport de Book-Building, in scopul evaluarii succesului ofertei publice. Pretul de vanzare al actiunilor care vor face obiectul Ofertei Publice va fi stabilit de catre MCTI pe baza evaluarii si aprecierii ordinelor investitorilor in procesul de Book-Building de catre consultant.