msg systems Romania a dezvoltat la Cluj-Napoca, o solutie IT bazata pe cele mai noi tehnologii propuse de SAP. Proiectul, demarat exclusiv la Cluj, in materie de coordonare tehnica si implementare, a presupus extinderea flexibilitatii unor produse deja existente si apreciate de catre clientii bransei asigurari-reasigurari, din portofoliul msg systems: Munich Re, Viena Insurance Group, GenRe, AIG, Volkswagen Bank, Achmea, Nationale Niederlande, Samsung Life Insurance.

Aplicatia IT a fost conceputa de catre arhitecti cu experienta in SAP, in colaborare cu consultanti business ai bransei asigurari – reasigurari iar dezvoltarea software propriu-zisa s-a facut de catre o echipa de 9 programatori SAP.

“Prototipul rezultat a fost foarte apreciat in cadrul grupului msg, trecand cu succes si primele prezentari live in fata clientilor. In prezent se discuta cu acestia dezvoltarea de functionalitati noi specific cerintelor lor actuale. Rezultatul final urmeaza a fi prezentat pentru prima data in Cluj, in cadrul celei de-a doua editii a conferintei IT pe tehnologii SAP din 4 septembrie”, a declarat Horea Ratiu, director departament tehnologii SAP in cadrul msg systems Romania.

Mai mult, aplicatia dezvoltata de msg systems Romania la Cluj va fi prezentata ca si highlight de inovatie in cadrul inscom 2014, conferinta cu teme exclusive de asigurari, care se va desfasura in Germania, in prezenta conducerii celor mai mari companii din acest domeniu din intreaga lume.

Aplicatia dezvoltata ofera clientului posibilitatea de a accesa de pe tableta sau telefonul mobil politele de asigurare, contractele aferente fiecareia, data scadentei si ofera posibilitatea de a prelungi valabilitatea unei polite, de a adauga servicii noi unei polite existente, de a asigura produse noi, de a realiza filtre si rapoarte specifice industriei, toate in timp real, sub observatia consultantului de asigurari, la sediul clientului.

msg systems Romania a dezvoltat la Cluj Napoca un puternic centru de competente SAP cu peste 70 de programatori SAP.
“Avem o echipa de specialisti SAP si consultanti business cu experienta relevanta in domeniu prin intermediul carora putem initia astfel de proiecte, ce pot deveni fiabile si utile clientilor nostri. Expertiza de business de peste 25 de ani in bransa de asigurari a concernului msg ne ofera un avantaj competitiv semnificativ”, a declarat Radu Jinga, Manager General msg systems Romania.

Pentru ca nisa specialistilor IT in domeniul SAP este restransa, msg systems Romania a demarat la Cluj-Napoca un program amplu de dezvoltare a unei cariere in domeniul SAP.

Incepand cu anul 2009 compania a organizat in fiecare an universitar, pe parcursul primului semestru, in parteneriat cu UTCN si UBB, un curs tehnic SAP, teoretic si practic, dedicat studentilor cu profil IT din Cluj Napoca. In 2014, procesul de familiarizare cu tehnologiile SAP s-a desfasurat pe o perioada de 9 luni de zile, in intervalul octombrie-iunie si a prevazut mai multe directii de dezvoltare. Cei mai buni studenti care au absolvit cursul tehnic SAP au beneficiat de un internship platit, desfasurat la sediul msg systems din Cluj, pe o perioada de 3 luni. Studentii din anul 2, cunoscatori ai limbii germane si care au primit feedback bun din partea mentorilor, au primit oportunitatea de a face practica in tehnologiile SAP in Germania, prin intermediul unei burse Erasmus, oferita de msg systems in colaborare cu Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. O parte din studentii absolventi ai cursului tehnic SAP si-au continuat practica de vara in cadrul msg systems Romania.

Studentii participanti la internship-ul din acest an au avut oportunitatea de a se implica activ in dezvoltarea aplicatiei ce va fi prezentata la conferinta IT bazata pe tehnologii SAP din Cluj si la inscom 2014.

“Am considerat ca oferindu-le studentilor posibilitatea de a se implica activ in dezvoltarea unei aplicatii enterprise bazata pe un caz real, care are la baza cele mai noi tehnologii SAP, de a simti pulsul ‚lucrului in proiect’, interesul in domeniul SAP va creste si astfel vom reusi sa extindem aceasta nisa de viitori specialisti SAP” – a completat Horea Ratiu, director departament tehnologii SAP in cadrul msg systems Romania.

Conferinta organizata de msg systems Romania in Cluj se adreseaza tuturor programatorilor familiarizati cu aplicatiile enterprise, dar in special celor cu inclinatii spre tehnologiile SAP.
Temele cheie ale conferintei de la Cluj Napoca sunt business rules, enterprise user experience, reporting & analytics iar mai specific, pentru cei cu profil tehnic: SAP HANA, SAP Fiori, UI5.

Inregistrarea la “Conferinta IT bazata pe tehnologii SAP 2014 – editia 2” este deja deschisa. Toti cei care doresc sa ia parte la acest eveniment sunt rugati sa trimita un email cu confirmarea de participare la adresa: info-events@msg-systems.com. Participarea este gratuita.


Persoana de contact:

Rodica Manolache – PR&Marketing Specialist
tel.: 0733 900 585
email: rodica.manolache@msg-systems.com
www.msg-systems.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri