Cisco implementeaza tehnologia Hotspot 2.0 ca parte de acces a serviciului Orange Mobile Wi-Fi

Cisco a implementat in cadrul retelei celui mai mare operator de telecomunicatii mobile din tara, Orange Romania, o solutie de tip Hotspot 2.0. Aceasta permite utilizatorilor sa foloseasca automat si fara a fi nevoie de o autentificare suplimentara, atat reteaua de telefonie mobila, cat si reteaua Wi-Fi a operatorului, ori de cate ori se afla in aria de acoperire a unui hotspot.

Consumatorii au parte de o conexiune mai rapida, lucru care le permite sa acceseze servicii care solicita o banda mai mare, iar clientii business pot sa-si sporeasca astfel productivitatea.

„Ne-am dorit sa implementam o arhitectura care presupune o conectare usoara si autentificare automata in retea pentru toti clientii nostri. Arhitectura actuala le permite utilizatorilor sa acceseze aceleasi servicii folosind reteaua Wi-Fi ca si cand ar folosi reteaua de telefonie mobila. Solutia Cisco, ca parte de acces a acestei arhitecturi, implementeaza tehnologia Hotspot 2.0 in reteaua noastra Wi-Fi”, a declarat Vlad Constantinescu, engineering manager la Orange Romania.

Date cheie:

  • Solutia Hotspot 2.0 de la Cisco permite Orange Romania sa mute o parte din traficul de date de pe retelele 3G si 4G, pe reteaua Wi-Fi, mai ales in zone cu trafic foarte mare de date, crescand astfel capacitatea totala a retelei mobile.
  • Serviciul Cisco® Carrier-Grade Service Provider Wi-Fi infrastructure, implementat de Orange Romania, furnizeaza interfata pentru arhitectura care permite autentificarea continua la trecerea dintr-un tip de retea in altul, ca parte a initiativei Hotspot 2.0, incluzand protocoalele punctelor de acces Wi-Fi certificate: IEEE 802.11u, WPA 2 Enterprise si autentificarea EAP - SIM.
  • Standardul Hotspot 2.0 este produsul cooperarii deschise dintre operatorii de telecomunicatii mobile, furnizorii de echipamente de retea si producatorii de telefoane mobile. In esenta, ofera aceeasi autentificare securizata pe Wi-Fi, cu care utilizatorii sunt familiarizati, prin folosirea serviciului de roaming in retelele de telefonie mobila.
  • Cisco Service Provider Wi-Fi a fost implementat de peste 200 de furnizori de servicii, oferind 18 milioane de puncte de acces care sunt in prezent operate fie de furnizorii de servicii, fie de companii, stadioane, institutii din sectorul public si organizatii comerciale din intreaga lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri