Megan Smith, vicepresedinte al laboratorului Google X, ar putea deveni noul director pentru tehnologie in administratia Obama, potrivit unor persoane apropiate situatiei, relateaza Bloomberg.

Directorul pentru tehnologie (Chief Technology Officer of the United States), in cadrul Biroului pentru Strategie in Domeniul Stiintei si Tehnologiei, are rolul sa coordoneze utilizarea acesteia de catre guvernul federal, sa caute solutii pentru crearea de locuri de munca si sa sustina utilizarea mai extinsa a Internetului broadband.

Un purtator de cuvant al Google si un oficial al Casei Albe au refuzat sa comenteze. Smith, in varsta de 49 de ani, ar deveni a treia persoana care sa ocupe acest post, dupa Aneesh Chopra si Todd Park, care a demisionat recent si va reveni in Silicon Valley, de unde va fi consilier in domeniu tehnologiei al presedintelui Barack Obama, scrie Mediafax.

Park a contribuit la corectarea deficientelor de functionare ale portalului sistemului Onbamacare, HealthCare.gov. El a ajutat si la lansarea programului Presidential Innovation Fellows, care reuneste in diverse proiecte oficiali guvernamentali si persoane din sectorul privat.

Smith lucreaza la Google din 2003. Ca vicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Smith a coordonat, timp de noua ani, multe dintre cele mai importante achizitii ale companiei, precum Keyhole, serviciul care sta la baza Google Earth. Ea a condus divizia de caritate a companiei, Google.org, si forumul Solve for X, la care se reunesc, pentru schimb de idei radicale in domeniul tehnologiei, cercetatori si membri in conducerea Google.

Citeste si:
Huawei Harmony OS, gata pentru smartphone-uri in 6-9 luni
Huawei ar putea avea...

Laboratorul Google X desfasoara activitati de cercetare cvasi-secrete, activitatea centrului debutand in 2010 cu proiectul unui automobil autonom. Intre produsele aflate in lucru se mai afla Google Glass si lentilele de contact digitale. Inainte de a lucra la Google, Smith, care a studiat la Massachusetts Institute of Technology, a fost director general la Planet Out, un site pentru homosexuali si lesbiene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads