Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat vineri ca "asa-zisa migratie de la un partid la altul este o falsa problema". Primarul a explicat ca atat edilii, cat si consilierii locali si cei judeteni trebuie sa raspunda in fata propriilor alegatori.

"Asa-zisa migratie de la un partid la altul este o falsa problema. De fapt, este vorba despre constiinta individuala si chiar obrazul celui ales, de cum se uita el in ochii celor care l-au trimis in functie. Indiferent ca esti primar, consilier local sau judetean, raspunzi in fata propriilor alegatori. Asta este cel mai grav: in aceasta disputa nu este luat in considerare alegatorul, care pierde cel mai mult", a spus, vineri, Sorin Oprescu, intr-o declaratie politica facuta in contextul disputei publice privind ordonanta ce permite migratia alesilor locali. Potrivit primarului general, la nivelul Capitalei, ziua de vineri a confirmat toate afirmatiile de pana acum, fiind mentinuta aceeasi stare de haos, confuzie si dezbinare a legislativului orasului, o situatie care blocheaza orice actiune a Executivului Bucurestiului.

Sorin Oprescu a sugerat clasei politice acutale sa analizeze ca primarii si presedintii de consilii judetene, odata alesi, sa se suspende pe perioada mandatelor din cadrul partidelor din care acestia fac parte. "Sugerez clasei politice actuale sa analizeze urmatoarea propunere: sa ia in calcul ca primarii si presedintii de consilii judetene, odata alesi, sa se suspende pe perioada mandatului din formatiunile politice care i-au propulsat. In felul acesta se poate asigura echidistanta", a spus edilul Capitalei, care a apreciat ca, la fel ca si presedintele statului, care trebuie sa fie presedintele tuturor romanilor, edilul sau alesul local din fruntea unei comunitati trebuie sa fie primarul tuturor cetatenilor.

Intrebat daca a asteptat sa fie adoptata ordonanta ce permite migratia alesilor locali, in perspectiva unei posibile reasezari ale taberelor politice din CGMB, Oprescu a spus ca nu avea de unde sa stie ce urma sa adopte Guvernul, el precizand ca nu este informat de premier cu privire la actele normative pregatite la Palatul Victoria. Pe de alta parte, referitor la situatia din CGMB, Oprescu a aratat ca invita toti consilierii generali la prima sedinta ordinara a CGMB care va avea pe ordinea de zi numai proiecte de hotarare ce vizeaza mersul orasului. "Daca sunteti de buna-credinta si interesati cu adevarat de problemele orasului si nu faceti numai demagogie politica, demonstrati acest lucru. Prima ocazie o veti avea la prima sedinta ordinara in care voi pune pe ordinea de zi numai proiecte de hotarare care vizeaza bunul mers al orasului", a subliniat Sorin Oprescu.

Primarul general a explicat ca nu a convocat sedinta ordinara a CGMB in august pentru ca nu avea de unde sa stie care dintre proiectele municipalitatii vor fi sau nu atacate de institutia prefectului. Sedinta extraordinara a Consiliului Generala a Municipiului Bucuresti (CGMB) programata pentru vineri, de la ora 12.00, nu a mai avut loc, in sala fiind prezenti 20 de consilieri generali care nu au putut asigura cvorumul.

Sedinta extraordinara a CGMB a fost convocata de consilierii ACL, pe ordinea de zi aflandu-se patru proiecte, printre care cel pentru aprobarea studiului de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) in societate si atribuirea directa catre societatea nou creata a contractului de alimentare cu energie termica. La prezenta efectuata inaintea deschiderii sedintei au raspuns 20 de consilieri, neintrunind cvorumul de 26 de consilieri. Guvernul a adoptat joi o OUG prin care primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri