Compania finlandeza Nokia se pregateste sa ofere utilizatorilor dispozitivelor Apple si ai sistemului Android o aplicatie de harti care poate functiona fara sa fie conectata la Internet, a relatat miercuri publicatia Wall Street Journal, citata de AFP.

Aplicatia concureaza Google Maps si Apple Maps si va putea fi descarcata gratuit prin intermediul sistemelor de operare Android si iOS al Apple, a declarat Dean Fernback, directorul diviziei de harti a Nokia, HERE.

Aceasta noua aplicatie va avea functii care lipsesc furnizorilor concurenti, respectiv posibilitatea descarcarii hartilor si utilizarii acestora fara sa fie nevoie de conectare la Internet."Sunt convins ca oamenii cauta alternative. Google Maps este o solutie buna pentru multi, hartile functioneaza bine, dar au acelasi aspect si aceleasi functii de mult timp", a spus Fernback, scrie Mediafax.

Lansarea aplicatiei de harti a Nokia, care este deja disponibila pe Windows Mobile, este prevazuta sa aiba loc inainte de sfarsitul acestui an. Divizia de harti a Nokia, HERE, este de mult timp concentrata pe clientii industriali, din sectoare cum este cel auto, unde este nevoie de localizare extrem de precisa.

Compania finlandeza a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a incheiat un acord cu Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, pentru instalarea aplicatiei de harti pe toate aparatele dotate cu sistemul de operare Tizen.

Citeste si:
Sapte ani de iPhone: "Gadget-ul este doar o jucarie de lux care va...
Sapte ani de iPhone:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Smartphone-uri performante si ieftine, bune pentru toata lumea