Nvidia, unul dintre cei mai mari producatori de chipseturi grafice din lume, a actionat in judecata pe Samsung si Qualcomm, doua nume cu greutate in industria producatorilor de telefoane mobile si, respectiv – procesoare si chipseturi pentru dispozitivele mobile, din cauza incalcarii unor patente, scrie presa internationala.

Nvidia sustine ca procesoarele grafice instalate pe terminalele Samsung – printre care Qualcomm Adreno, ARM Mali si Imagination PowerVR, incalca nu mai putin de sapte patente detinute de catre grupul american in industria producatorilor de chipseturi video. Nvidia cere mai multor comisii si autoritati sa blocheze comercializarea smartphone-urilor si tabletelor Samsung Galaxy.

Este pentru prima data in cei 21 de ani de prezenta pe piata cand Nvidia demareaza un proces impotriva unor concurenti din piata. Producatorul american de chipseturi grafice a investit peste 9 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare si sustine ca in momentul de fata strategia este de a-si returna o parte din aceste investitii prin licentierea patentelor pe care le detine.

Nvidia s-a facut remarcata mai ales incepand cu anii 2000 cand a lansat pe piata placi grafice la preturi extrem de competitive si de o calitate ridicata. Cu timpul insa, cum piata PC-urilor si-a inceput declinul, pe fondul aparitiei noilor dispozitive, Nvidia a incercat sa isi directioneze activitatea si spre segmentul dispozitivelor mobile, dar concurenta pe acest segment este una foarte ridicata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri