Circa 19% dintre utilizatorii de smartphone-uri din Romania folosesc terminale cu viteze de Internet 4G/LTE, echivalentul a peste 300.000 de utilizatori din totalul pietei care anul trecut a depasit pragul de 1,5 milioane de posesori de telefoane, in timp ce consumul de date a crescut intr-un ritm spectaculos, arata datele Vodafone Romania, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie din Romania.

Potrivit Vodafone, consumul de date a crescut de 100 de ori comparat cu traficul 2G, in timp ce consumul de date in retelele 3G a inregistrat o evolutie de 10 ori mai mare decat o retea obisnuita. De punctat este insa faptul ca un consum de date video prin retelele 3G (YouTube, video streaming – n. red) a cunoscut o crestere de 4 ori mai mare decat in cazul serviciului 3G folosit la browsing sau chat.

“Lumea se schimba, mai ales felul in care utilizatorii folosesc tehnologia. S-a schimbat mai ales timpul pe care oamenii il petrec pe telefon, lucru care s-a schimbat intr-un ritm spectaculos in ultimii doi ani. A crescut atat browsingul web, cat si experienta pe social media, dar si felul in care jocurile pe telefon sunt consumate. (…) Vorbim de o revolutie in utilizarea de Internet marcata si de o explozie a vanzarilor de smartphone-uri, care au crescut de peste patru ori fata de inceputul anului 2012”, au declarat reprezentantii Vodafone Romania, prezenti la inaugurarea unui nou serviciu al operatorului de telecom.

Vodafone lanseaza SuperNet. Ce presupune?

Vodafone Romania a lansat pe piata locala serviciul SuperNet, prin intermediul caruia utilizatorii retelei de telefonie mobila Vodafone vor beneficia de infrastructura necesara pentru a atinge vitezele maxime in retea in functie de tipul de abonament de care dispun si, bineinteles, de capacitatile terminalului mobil folosit.

SuperNet nu este un nou produs sau un nou plan tarifar, ci este cea mai recenta implementare a grupului britanic in Romania, prin intermediul careia utilizatorii vor beneficia de viteze ridicate, stabilitate crescuta si protectie impotrivita virusilor sau atacurilor care tintesc telefonul mobil.

SuperNet nu va costa nimic, este gratuit, si este disponibil incepand de azi pentru toti utilizatorii retelei Vodafone Romania. Pentru utilizatorii retelei, Vodafone propune viteze de pana la 43,2 MBps in cazul utilizatorilor care folosesc dispozitive cu 3G, insa in cazul utilizatorilor care dispun de terminale dotate cu 4G/LTE vitezele pot ajunge si la 300 MBps.

(In imagine, de la stanga la dreapta: Andrea Rossini, Giovanni Charelli si Markus Lause | Foto: Vodafone)

SuperNet ofera patru noi functii – este vorba despre Ultraspeed (cu viteze de pana la 300 MBps), Xstream (functie care ofera un trafic de date mai performant decat pana acum pe YouTube si in streaming video), Max Protect (functie prin care Vodafone, in parteneriat cu un dezvoltator de solutii antivirus ofera protectie impotriva raufacatorilor cibernetici), cat si functia Security Pro 2.0, destinata tot protectiei datelor pe Internet, dar adresata in special firmelor. “Investitia in dezvoltarea noii platforme a fost similara cu cele realizate pana in prezent. Ne mentinem obiectivul investitional demarat, care presupune un buget de peste 50 de milioane de euro care va fi directionat in imbunatatirea retelei si a serviciilor pe care le oferim”, au precizat reprezentantii Vodafone Romania.

Vodafone Romania, parte a grupului britanic cu acelasi nume, este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, dupa Orange, pe o piata pe care mai opereaza si grupul OTE, prin Cosmote, companie care din toamna acestui an va trece sub brandul “T”, al Deutche Telekom. Pe langa cei trei mari operatori de telefonie mai este si operatorul RCS – RDS detinut de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri