Huawei Technologies Romania si-a propus in acest an atingerea unei cifre de afaceri de 130 milioane de euro, in usoara crestere fata de 2013, cand s-a situat la 127 milioane de euro, din care mai mult de jumatate va fi sustinuta de vanzarile de echipamente de retea.

In 2013, afacerile Huawei Technologies Romania au crescut cu 32%, la 127 milioane de euro.

Cifra ia in calcul un scenariu realist. Peste 50% din afacerile subsidiarei din Romania a grupului chinez Huawei Technologies reprezinta livrarile de echipamente de retea. Mizam in continuare pe proiectele de investittii ale operatorilor in retelele 4G si de modernizare a retelelor 2G si 3G, precum si in retelele de acces prin fibra optica, varianta 4G pe segmentul fix. Diferenta revine segmentelor consumer (telefoane, tablete si alte terminale mobile) si enterprise, unde suntem prezenti cu solutii pentru domeniile educatie, transport, energie sau guvernamental", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Enterprise & Integrated Accounts din cadrul Huawei Technologies Romania, Vlad Doicaru.

El a adaugat ca rezultatele din primul semestru arata ca atingerea obiectivului propus este "in grafic". Huawei Technologies Romania si-a inceput activitatea in anul 2003 si are, in prezent, 900 de salariati, din care 700 sunt romani.

In intervalul 2007-2012, grupul chinez a investit in subsidiara din Romania suma de 90 milioane de euro, la care se adauga inca sase milioane de euro pentru deschiderea celui de-al patrulea centru de servicii globale (GSC) al Huawei, care asigura suport tehnic pentru clienti din Europa Centrala si de Est, tarile nordice si cele din vestul continentului.

Centrul este situat in cladirea Lakeview de pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala, unde Huawei a inchiriat doua etaje.

"Vrem sa ajungem la 1.200 de salariati pana la finele anului 2014 sau prima parte a anului viitor, cresterea urmand sa acopere necesarul de personal pentru extinderea centrului de servicii globale, care va avea ajunge la aproximativ 800 de angajati, de la peste 400 in prezent. In acest sens, vom inchiria alte doua doua etaje in cladirea Lakeview. Investitiile Huawei in Romania vor continua si avem aprobata suma de 100 milioane de euro pana in 2018. Pe total, din 2007 pana in 2018, daca graficul se va respecta, investitiile grupului chinez in Romania vor totaliza 196 milioane de euro", a spus Doicaru.

In noiembrie 2013, Ministerul pentru Societatea Informationala si Huawei au semnat un memorandum care "vine in intampinarea" grupului chinez in vederea participarii la constructia Sistemului de Informatii si Comunicatii National, Sistemului de Monitorizare si Supraveghere a Traficului, proiectelor de tip Guvernare Electronica (E-Government), proiectelor de tip Oras Inteligent (Smart City) si Retelei Nationale de Banda Larga dezvoltate de Guvernul Romaniei, scrie Mediafax.

De asemenea, ministerul va oferi sprijin in vederea initierii proiectului de Retea Integrata a Transelectrica al carui memorandum de intelegere a fost semnat la Beijing in septembrie 2012.

Potrivit memorandumului, Huawei este dispus sa isi intensifice investitiile si eforturile din Romania, in scopul de a-si extinde activitatile. "Fara nicio obligatie pentru niciuna dintre parti, memorandumul prezinta directiile de actiune ale celor doua parti. Pentru partea chineza este foarte important sa existe un document scris. Pana in prezent nu s-au facut pasi concreti si vizibili, dar discutiile continua", a spus Doicaru.

Infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiter in Armata Populara a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 38 miliarde de dolari in 2013.

Cu peste 170.000 angajati la nivel mondial, dintre care 70.000 sunt implicati in activitati de cercetare si dezvoltare (R&D), Huawei isi desfasoara activitatea in trei domenii de baza - retelistica pentru operatori, afaceri corporate si dispozitive pentru consumatori. Compania are 14 sedii regionale si are operatiuni in peste 140 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri