Microsoft, producatorul consolei de jocuri video Xbox si cel mai mare dezvoltator de software la nivel global, se afla in negocieri avansate pentru cumpararea companiei Mojang, care produce jocul video Minecraft, in schimbul sumei de doua miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de catre Bloomberg.

Cel mai mare producator de programe software din lume planuieste sa incheie acordul cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, transmite Mediafax. Cumpararea producatorului suedez Mojang urmeaza sa devina cea mai importanta intelegere incheiata de Microsoft din februarie, cand Satya Nadella a devenit CEO-ul companiei, pana in prezent. Nadella a reorientat centrul de interes al Microsoft catre serviciile furnizate de companie pe Internet si catre cresterea numarului de utilizatori ai consolei Xbox. Reprezentantii Microsoft si Mojang au refuzat sa comenteze pe aceasta tema.

Negocieri incepute in urma cu cateva luni

Negocierile au inceput in urma cu cateva luni, la initiativa lui Markus Persson, cel care a fondat Mojang in 2010, datorita relatiilor de colaborare bune dezvoltate de cele doua companii. Persson estimeaza ca tranzactia va determina o crestere importanta a vanzarilor Minecraft, datorita pozitiei pe care Microsoft o detine pe piata jocurilor video si a calculatoarelor.

Pana in luna iunie, Mojang a vandut 54 de milioane de copii ale jocului, Minecraft devenind disponibil si pentru cele mai noi generatii de console, Xbox One si PlayStation 4, la inceputul lunii septembrie.

Citeste si:
E OFICIAL! Microsoft cumpara proprietarul Minecraft cu 2,5 mld. dolari
E OFICIAL! Microsoft cumpara...

Sursa foto: captura YouTube


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si