Lansarea noilor modele iPhone ar putea contribui mai mult la cresterea economiei Taiwanului decat a celei americane, cel putin asta sustin analistii din piata.

Bursa de pe Wall Street nu s-a lasat impresionata de eveniment, actiunile fiind in declin in timpul tranzactiilor electronice. In ultimul trimestru al anului 2012, de exemplu, introducerea iPhone 5 a avut o contributie de 0,2 puncte procentuale la PIB-ul SUA, ceea ce nu a fost putin pentru o economie de 16.000 de miliarde de dolari la momentul respectiv.

Apple a lansat marti doua noi telefoane, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, si ceasul inteligent Apple Watch. Cu toate acestea, in ultimul trimestru al acestui an nu va fi resimtit un asemenea impact. Piata americana este deja saturata cu iPhone-uri si milioanele de consumatori ar putea sa nu mai fie la fel de nerabdatori sa cheltuiasca pentru un nou model sau sa cumpere pentru prima oara un aparat Apple, cu exceptia cazului in care acesta reprezinta o imbunatatire considerabila fata de modelele precedente, relateaza Mediafax, care citeaza MarketWatch.

In privinta smartwatch-ului, cati oameni vor fi dispusi sa plateasca pentru un dispozitiv mai mic care ofera putine avantaje sau chiar deloc fata de un smartphone, se intreaba Jeffry Bartash, autorul articolului. Indiferent care va fi situatia, analistii vor astepta sa vada ce se intampla fara prea multe comentarii. Potrivit unor noi reglementari introduse in Statele Unite, este mai dificil pentru analisti de pe Wall Street sa comenteze favorabil despre anumite companii, in special daca nu raspund de compania respectiva ca analisti pentru actiuni sau obligatiuni.

Totodata, companiile de pe Wall Street trebuie sa fie mai reticente cu declaratiile referitoare la companiile cu care au relatii bancare. Ultima oara cand o companie de pe Wall Street a facut estimari privind lansarea iPhone a fost in 2012. Atunci, un analist al JPMorgan a estimat ca iPhone 5 poate avea o contributie de 0,25-0,5 puncte procentuale la PIB-ul SUA.

Analistii considera insa ca iPhone 6 va avea cu certitudine o contributie la cresterea economica din Taiwan si la exporturile Chinei, unde sunt fabricate componte ale smartphone-ului Apple.

Sursa foto: apple.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri