Directorul general al Vodafone Group, Vittoria Colao, a declarat vineri ca Liberty Global, compania mama a UPC, ar putea fi o achizitie buna pe care ar lua-o in considerare in cazul unui pret corect, relateaza Bloomberg.

Colao a facut afirmatia in timpul unui scurt interviu la Bloomberg News, dupa o prezentare in fata investitorilor, la o conferinta organizata de Goldman Sachs Group la New York, scrie Mediafax.

Tim Boddy, un analist al Goldman Sachs participant la conferinta cu usile inchise, a afirmat intr-o nota destinata clientilor ca Vodafone ar putea analiza, pe termen lung, o fuziune sau achizitie care sa transforme compania. In ultimii doi ani, Vodafone a cumparat furnizori de servicii prin cablu si broadband in Germania si Spania, pentru a compensa declinul veniturilor din serviciile wireless.

Acest fapt a sporit presiunile asupra Lyberty Global, care detine operatori de cablu pe piete europene unde este prezent si Vodafone, cum ar fi Germania, Marea Britanie si Olanda. Actiunile Liberty Global au incheiat tranzactiile de joi de la New York in crestere cu 4,2%, cel mai mare avans inregistrat din februarie. Compania are o capitalizare de piata de 33,2 miliarde de dolari.

Titlurile Vo0afone au inchis joi in declin cu 0,8%, evaluand compania la 53,9 miliarde de lire sterline (87,5 miliarde dolari). Un purtator de cuvant al Liberty Global a refuzat sa comenteze.

Vodafone aplica un plan de investitii in valoare de 19 miliarde de dolari, pana in martie 2016, numit Project Spring, pentru modernizarea retelei de telefonie mobila si Internet broadband. Investitia este finantata cu fonduri obtinute din vanzarea participatiei detinute la Verizon Wireless, pentru 130 de miliarde de dolari.

Citeste si:
Comisia Europeana a dat unda verde achizitiei Vodafone a UPC
Comisia Europeana a dat unda...

Colao este optimist ca Vodafone, dupa realizarea Project Spring si pe o piata europeana consolidata, va fi intr-o pozitie mai buna pentru a face fuziuni si achizitii, a scris Boddy.

Liberty si Vodafone au concurat pentru active in domeniul serviciilor prin cablu in Europa. Anul trecut, Vodafone a invins Liberty cu o oferta de 10,5 miliarde de euro pentru preluarea companiei germane Kabel Deutschland Holding. Vodafone a mai cumparat, in luna martie, compania spaniola de broadband Grupo Corporativo Ono, pentru 7,2 miliarde de euro.

In ianuarie, Liberty a convenit achizitia operatorului olandez Ziggo, pentru 4,9 miliarde de euro, si o participatie la reteaua de televiziune ITV din Marea Britanie. In Romania, Vodafone avea la sfarsitul lunii iunie 8,568 milioane de clienti, dintre care 7,986 milioane utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Liberty Global detine UPC Romania, prin intermediul UPC Broadband, divizia europeana a grupului. UPC Romania furnizeaza servicii de televiziune (digitala, prin satelit si analogica), Internet in banda larga si telefonie in aproximativ 300 de localitati si are 1,16 milioane de clienti.

Citeste si:
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018
Digital Recap 2019:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata noua conducere executiva a Vodafone Romania