Operatorul elen de telefonie mobila, Cosmote a semnat, vineri, un acord cu subsidiara sa din romaneasca, prin care Cosmote Romania va beneficia de un imprumut de pana la 160 de milioane de euro pana la data de 7 februarie 2007, informeaza NewsIn. imprumutul este parte din programul de finantare al Cosmote Romania in perioada 2006 - 2008, a carui valoare totala este de 400 de milioane de euro, potrivit anunturilor oficialilor companiei. O parte din acest nou imprumut va fi folosita pentru rambursarea unui credit anterior de 30 de milioane de euro primit de Cosmote Romania.

Grupul elen Cosmote si-a inceput operatiunile in Romania, prin intermediul Cosmote Romania, in decembrie 2005, anuntand un numar de 275.000 de clienti dupa primele patru luni de activitate. Cosmote Romania a mai anuntat recent o crestere de 30% in ultimele trei luni a retelei sale de distributie.

Cosmote Romania a aparut in decembrie 2005, cand grupul elen a relansat operatorul Cosmorom. Pentru aceasta relansare compania a anuntat ca va realiza investitii de 400 de milioane de euro pana in 2008.

La sfarsitul lunii mai 2005, RomTelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile CosmoRom catre compania Cosmote, divizia de telefonie mobila a companiei elene OTE, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 milioane de euro. Cosmote intentioneaza sa exploateze legaturile stranse cu RomTelecom, la care OTE detine 54,01% din capital, pentru a se diferentia de competitie, in particular prin apel la reteaua de distributie, clientii, reteaua si conturile corporate ale RomTelecom, au declarat anterior oficiali ai companiei.