Schneider Electric Romania l-a numit in functia de vicepresedinte al Diviziei Energie pe Ionut Farcas, specialist cu o experienta vasta in servicii suport pentru business si in domeniul furnizarii energiei electrice. Aceasta divizie a fost coordonata pana in prezent de Florentina Totth, care a devenit, in luna februarie a acestui an, presedintele companiei.

Inainte de a se alatura echipei Schneider Electric, Ionut Farcas a lucrat, timp de opt ani, pentru compania Enel, in cadrul careia a ocupat mai multe functii, cu responsabilitati atat in domeniul reglementarii, cat si in marketing, sourcing si vanzari de energie, achizitii, planificare si implementare de proiecte. Astfel, in perioada 2006-2007, Ionut Farcas a ocupat pozitia de executive commercial assistant in cadrul Enel Romania, fiind numit ulterior responsabil al Departamentului de Reglementare Enel Energie si Enel Energie Muntenia (2007-2009), director de vanzari Enel Energie si Enel Enegie Muntenia (2010-2012), Project Management Officer (PMO) Global Business Services in cadrul One Company Project, pentru Enel Spa Rome (2011-2012) si Head of Romania Service Area & Director Enel Servicii Comune (2012-2014). Anterior, si-a inceput cariera ca inginer tehnic comercial la Chorus M&D, distribuitor de echipamente electrice (2004-2006).

In noua functie, Ionut Farcas va coordona activitatile echipei din Divizia Energy, responsabila de furnizarea de produse, echipamente si solutii de distributie a energiei electrice. Functia de Vicepresedinte al Diviziei Energie a fost detinuta de Florentina Totth, pana la 1 februarie 2014, cand a fost numita Presedintele companiei, insa aceasta a ramas coordonatorul interimar al diviziei pana la aducerea lui Ionut Farcas.

Ionut Farcas a absolvit Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau in 2004 si un program de master in marketing la aceeasi universitate (2004-2006). De asemenea, a urmat un program Erasmus in inginerie la Genova (2000-2001) si Institutul Tehnic „Italo Calvino” din acelasi oras (2001-2002) si a finalizat, in anul 2009, un program de leadership in managementul energiei la IESE Business School din Barcelona si la Facultatea de Management a Universitatii Bocconi (SDA Bocconi) din Milano.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri