RCS & RDS ar putea imprumuta 200 mil. dolari de la ING Bank

Actionarii RCS & RDS se vor pronunta pe 15 august asupra deciziei de a obtine un credit de 200 milioane dolari (157,6 milioane euro , 560 milioane lei) de la ING Bank NV Amsterdam sau prin sindicalizare condusa de grupul financiar olandez , a informat Monitorul Oficial citat de NewsIn.

Potrivit informatiilor oficiale publicate in presa, obiectivele RCS & RDS pentru anul 2006 sunt dezvoltarea gamei de servicii si extinderea infrastructurii. Societatea Comerciala RCS & RDS a inregistrat o crestere a cotei de piata anul trecut si a ajuns sa detina 25% din comunicatiile prin cablu, peste 80% din serviciile de televiziune prin satelit, 20% din sectorul providerilor de Internet si peste 9% din telefonia fixa, conform datelor companiei.

RDS.Tel, serviciul de telefonie fixa, avea in luna aprilie peste 400.000 abonati, iar oficialii companiei se asteapta ca numarul abonatilor sa depaseasca 700.000 la sfarsitul anului 2006. O alta crestere semnificativa a fost inregistrata de Digi TV, care a ajuns sa aiba in aprilie peste 200.000 abonati, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut, numarul acestora era de 120.000 abonati. RDS & RCS au anuntat ca in 2006 doresc diversificarea gamei de servicii a Digi TV. Digi TV este un serviciu de televiziune digitala, bazat pe sistemul DTH (Direct To Home).

Serviciul Digi TV Satelit a fost lansat pe 14 februarie si in Ungaria, unde a reusit sa atraga in doua saptamani 10.000 de abonati, iar prezent, potrivit datelor oficiale de pe site-ul oficial RDS & RCS, numarul abonatilor din Ungaria a ajuns la peste 70.000.

Operatorul de cablu RCS & RDS a avut in 2005 o cifra de afaceri de 200 de milioane de dolari, in crestere cu 60% fata de nivelul anului 2004, potrivit raportului de bilant publicat in luna aprilie de companie.

In cazul de neintrunire a cvorumului necesar, intalnirea actionarilor RCS & RDS va avea loc pe 16 august. Potrivit Monitorului Oficial, actionarii pot participa la adunarea generala si prin video- sau teleconferinta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri