Dupa ce timp de sase luni proiectul a fost blocat, din aceasta luna, bucurestenii isi vor achita amenzile de circulatie online, fara sa suporte plata vreunui comision bancar
"Sper sa reusim sa lansam proiectul in cursul lunii august. Din punct de vedere tehnic si functional, sistemul este gata din februarie", a declarat, citat de Mediafax, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Acesta a recunoscut ca taraganarea acestui proiect a fost legata de comisionul aferent platii si de alegerea procesatorului de card.

"Varianta initiala prevedea ca acest comison sa fie asumat de cel care plateste, fiind vorba de maximum 3% din valoarea amenzii, ceea ce ar fi o suma nesemnificativa fata de confortul pe care l-ar oferi sistemul", a spus Nagy.

In urma mai multor consultari, s-a stabilit ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), de altfel, institutia beneficiara a sumelor incasate, sa suporte comisionul aferent platilor. Reprezentantii PMB au precizat ca a fost desemnat si procesatorul de carduri in urma unei licitatii, castigatorul ales fiind BCR. In prima etapa, sistemul, pentru care s-au investit aproximativ 80.000 euro, va permite celor sanctionati in Bucuresti sa plateasca amenzile in regim online, cu ajutorul cardului bancar. Ulterior, procedura ar urma sa fie valabila si pentru plata taxelor de eliberare a pasaportului si a altor taxe si impozite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri